Vulturul Mintiu-Gherlii a câştigat derby-ul Ligii a IV-a Academy, 1-0 în deplasare cu Sticla Arieşul Turda, şi s-a distanţat de principala contracandidată.

A fost un meci în care diferenţa de valoare s-a văzut între cele două formaţii.

Mintiul şi-a creat ocaziile mai periculoase, iar în prima repriză doar intervenţia spectaculoasă a lui Pîrv la şutul lui Tothăzan a făcut ca scorul să rămână 0-0. Imediat după pauză, portarul gazdelor nu a mai avut ce face la “capul” lui Ionescu.

Fostul jucător al Turzii a marcat pentru Mintiu în minutul 54, gol care avea să fie suficient pentru cele trei puncte. Până la final, Turda s-a străduit degeaba. Ocaziile importante au lipsit la poarta lui Szekely, iar “vulturii” au luat trei puncte care pot fi decisive în lupta de la distanţă cu Turda pentru locul 1 în clasament. Formaţia lui Artur Podar e la opt puncte în spate, cu un meci mai puţin disputat. Pe locul al doilea se află Victoria Viişoara, la patru puncte în spatele Mintiului.

“A fost un joc bun al nostru, nu ştiu dacă Turda a avut şut pe poartă în prima repriză. Am fost bine montaţi şi cred că valoric suntem mai buni decât ei, chiar dacă nu suntem la fel de bine pregătiţi fizic. Am spus de la început că ne vom bate cu Turda pentru campionat, dar nu e nimic gata. Şi anul trecut ne-am încurcat la Gherla, ultima clasată, aşa că ştim ce ne aşteaptă şi rămânem concentraţi”, a spus antrenorul Mintiului, Gică Cotuţ.

“A fost o diferenţă de valoare astăzi. Ei au jucători cu experienţă inclusiv la Liga 1, la noi doar 3 au mai jucat la liga a treia. Dar important e că sunt turdeni de-ai noştri şi au venit să ne ajute să construim ceva. Nu putem acum să le dăm în cap la primul eşec. Ei şi-au dorit, dar atât au putut. S-a văzut maturitatea Mintiului şi cred că e principala favorită la campionat. Noi nu avem obiectiv promovarea”, a declarat şi antrenorul turdenilor, Artur Podar.

Tot în etapa a noua a Ligii a IV-a Academy s-a înregistrat şi scorul campionatului. Arieşul Mihai Viteazu a spulberat-o pe Minerul Ocna Dej 2, scor 16-0. E una dintre cele mai mari diferenţe de scor din ultimii ani la acest nivel, în condiţiile în care oaspeţii s-au prezentat în efectiv complet la meci. Dejenii şi-au bătut propriul “record”. În etapa a şasea au încasat 13 goluri de la Turda.

Mai jos aveţi o galerie foto de la derby-ul jucat sâmbătă la Turda.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte