JSport.roJSport.ro

IMG_0215_1024x683Recital sâmbătă seară, în ajun de Paşti, în Gruia: CFR-ul a surclasat ACS Poli Timişoara cu 5-1 şi îşi consolidează poziţia pe podiumul play-out-ului, luându-şi un avans substanţial de locurile care pot duce la baraj sau la retrogradare.

Clujenii au anunţat înainte de meci că au ca obiectiv primul loc în play-out şi atitudinea lor a fost în consecinţă, chiar dacă audienţa din tribune a fost una destul de modestă. Gazdele au început incisiv şi şi-au creat mai multe ocazii la poarta debutantului în Liga I, Gomis.

Momentul psihologic al reprizei s-a consumat în minutul 33, când Bud a scăpat spre poarta adversă şi a încercat să treacă mingea pe lângă Gomis, ieşit în afara careului, care însă a blocat balonul cu mâna. Arbitrul i-a indicat goalkeeper-ului cartonaşul roşu, iar Petre Grigoraş s-a văzut nevoit să îl trimită pe teren pe portarul de rezervă, Ram Strauss.

În superioritate CFR-ul şi-a continuat dominarea, iar în minutul 43 Nouvier, rămas liber în interiorul careului, uşor în unghi, a deschis scorul cu un şut sec în plasa porţii timişorene. Petrucci putea majora diferenţa câteva secvenţe mai târziu, însă şutul său a trecut puţin pe lângă. Scor la pauză: 1-0 pentru clujeni.

Cascadă de goluri

Repriza a doua a oferit un adevărat recital “feroviar”: mai întâi Juan Carlos a dus scorul la 2-0, în minutul 51 din centrarea lui Jakolis şi jocurile păreau făcute. Doar 2 minute mai târziu Goga reducea diferenţa pentru ACS în inferioritate numerică şi elevii lui Conceicao aveau emoţii. Cristi Bud şi-a confrimat peste ceva mai bine de zece minute forma excelentă prin care trece şi a trimis cu latul în plasa lui Strauss în minutul 66, după o pasă a aceluiaşi Jakolis. Beleck, intrat în minutul 72, a punctat la 2 minute de la introducerea sa în teren şi a dus scorul la 4-1. Când meciul părea încheiat golgeterul de altădată din Gruia, Cristian Lopez a avut o răbufnire de orgoliu şi a punctat pentru 5-1.

Clujenii obţin o victorie de prestigiu care îi menţine în cursa pentru primul loc în play-out, în timp ce Timişoara pare în degringoladă.

“Dacă ştiam toată situaţia pe care o găsesc mă gândeam de două ori dacă să dau curs ofertei, dar m-am înhămat la această muncă şi o duc până la capăt. Matematic mai avem şanse de salvare, sau cel puţin de baraj”, a declarat antrenorul Timişoarei, Petre Grigoraş, după meci.

Cele două echipe au avut următoarele formule:

CFR Cluj: T. Marc – Tiago Lopes, Larie, A. Mureșan, Camora – Petrucci, Juan Carlos (Beleck ’72) – Jakoliš (Cristian Lopez ’78), Nascimento, Nouvier – Cristi Bud (Vitor Bruno ’82). Antrenor: Toni Conceicao.

ACS Poli: Gomis – Melinte, Cânu, Scutaru (Bocşan ’22), D. Popescu – Llorente, Javi Hernández (Strauss ’35) – Nimely, Jenkins, Goga – Elek (Ianis Zicu ’72). Antrenor: Petre Grigoraș.

Marcatori: CFR – Nouvier ’43, Juan Carlos ’51, Cristian Bud ’66, Beleck ’74, Cristian Lopes 90+2 / ACS Poli Timişoara – Goga ’52.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.