fotografii: Cosmina Măcicăşan

Meciul dintre CFR Cluj şi Slavia Praga a avut parte de cea mai numeroasă asistenţă dintre toate cele trei meciuri jucate aseară în play-off-ul Ligii Campionilor.

Potrivit celor de la UEFA, în Gruia au asistat 15.196 de spectatori, faţă de 14.549 câţi au fost la APOEL-Ajax (0-0) şi 12.637 la LASK Linz-FC Brugge (0-1).

Peluza Vişinie s-a pregătit special pentru duelul cu Slavia şi a afişat o coregrafie în startul meciului. „Ce-a fost odată doar un vis, azi devine realitate/Cu pasiune şi curaj, copii, orice se poate” era mesajul galeriei ardelene, însoţit de un desen care făcea referire, deopotrivă, la trecutul şi viitorul CFR-ului. Fanii din Gruia şi-au încurajat favoriţii pe toată durata jocului, însă nici cei aproximtiv 250 de suporteri ai Slaviei nu s-au lăsat mai prejos.

Fanii cehi, însă, au apelat şi la scandări cu tentă rasistă, „ţiganii, ţiganii!” auzindu-se de multe ori din peluza Slaviei. Clujenii în schimb, s-au răzbunat pe Nicolae Stanciu. Românul din echipa Slaviei, fost jucător la FCSB, a fost huiduit la fiecare atingere de balon, dar a şi fost înjurat de către câţiva fani, motiv pentru care Stanciu le-a arătat acestora obrazul în repriza a doua.

„Sunt puţin dezamăgit. Chiar dacă am fost la o echipă rivală, am fost huiduit la fiecare atingere de balon şi s-au mai şi luat unii fani de soţie şi părinţi în tribune. Îi ştiam altfel pe oamenii din zona Ardealului, ştiam că sunt oameni buni, dar ştiam şi că sunt român la o echipă rivală şi trebuia să mă aştept la astfel de lucruri”, a spus Stanciu la final.

Pe teren, Slavia a câştigat cu 1-0 şi are prima şansă de calificare în grupele Ligii Campionilor. „Ei nu au avut nicio ocazie şi au câştigat. Ocaziile mari au fost ale noastre. Cehii au dominat la posesie şi la pase, iar nouă ne-a lipsit norocul. Cred că cel mai bun jucător al lor a fost portarul. Dacă nu era Omrani, în schimb, nu se auzea imnul astăzi, aşa că să-i dea alţii în cap, eu nu-i dau. Faţă de returul de la Celtic, la Praga trebuie să marcăm, dar să nu primim gol. În Scoţia puteam şi primi”, a declarat, la final, Dan Petrescu.

Returul dintre Slavia şi CFR va fi miercurea viitoare, de la ora 22:00. Atât Culio cât şi Vinicius, ultimul accidentat la antrenamentul de luni, vor lipsi şi la retur.

CFR a fost puţin mai bună în repriza a doua şi am avut noroc că portarul nostru a fost în formă. Cred că avem prima şansă, dar să nu uităm ce a făcut CFR la Celtic şi trebuie să ne aşteptăm la orice”, Nicolae Stanciu, Slavia Praga

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte

1 COMENTARIU

  1. Salut ! Ai putea lasa si un comentariu asupra huliganilor din galeria Slaviei Praga , in centru au umilit cetatenii Clujului , pe unii scuipandu-i sau injurand , pe unele fete/femei le plesneau peste fund , au avut un comportament care ar trebui scos in evidenta , ca sa nu creada Europa ca sunt niste baieti cumsecade si ca nu au facut nimic rau in deplasare . Efectiv si-au batut joc de clujeni si asta ma fierbe pe mine . Ar trebui sa stie lumea ce fel de animale exista prin Europa .

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.