Vulturul Mintiu Gherlii a făcut scorul zilei în prima manşă a barajelor de promovare în Liga 3.

Campioana judeţului Cluj a câştigat cu 8-2 meciul cu CS Barcău Nuşfalău şi nu mai are nicio emoţie în privinţa promovării.

Totuşi, nimic nu prevestea scorul final în prima parte a meciului. Campioana Ligii a IV-A Academy a deschis scorul după 11 minute prin Mihai Forna, dar apoi oaspeţii au avut o perioadă mai bună, în care inclusiv portarul Lorand Szekely a fost testat serios.

Doar că golul din corner al lui Mihai Onicaş, venit pe finalul reprizei, i-a liniştit definitiv pe sălăjeni. Tudor Tothăzan a făcut 3-0 din penalty, la ultima fază, iar în partea secundă tot gazdele au ieşit mai montate. Scorul a devenit rapid 5-0 şi relaxarea şi-a făcut loc în tabăra gazdelor.

Nuşfalău a marcat două goluri la rând, prin Andrei Şumălan şi Raul Zmole, ultimul cu un şut la vinclul porţii lui Szekely. Mintiul şi-a revenit imediat şi a mai dat trei goluri până la final. Adrian Rad, din postura de rezervă, a făcut un hattrick, iar celelalte goluri ale reprizei au fost reuşite de Petre Bolojan şi Lorant Kis. Mintiul a sărbătorit la final, cu cei 700 de spectatori prezenţi la meci, victoria care o duce 99% în Liga 3.

„Nu m-am gândit la un aşa scor. Cel mai important lucru e că băieţii au înţeles că trebuie să avem atitudine. Aici s-a făcut diferenţa, dar şi plusul de valoare a contat. Eu am avut emoţii şi la 4-0, mai ales că e şi o dublă de baraj. A fost un meci istoric şi ne pregătim acum pentru retur, deşi, sincer, nu se mai poate întâmpla nimic. Am urmărit Nuşfalăul, am ştiut punctele slabe, iar rezultatul e meritat”, a spus după meci antrenorul Mintiului, Gică Cotuţ.

Returul de la Nuşfalău va avea loc duminică, de la ora 17:30. Mai jos puteţi vedea o galerie foto de la meciul jucat la Mintiu Gherlii.

Vulturul Mintiu Gherlii

Szekely
Timoc
Onicaş
Pop S
Drăgan
Forna
Kis
Bucşă
Tothăzan
Ştefan P.
Szabo

Rezerve: Cămărăşan, Rad, Chiş P, Rus L, Farcaş D, Farcaş An, Farcaş Ov, Bolojan, Pop Vl. Antrenor: Gică Cotuţ

Barcău Nuşfalău

Mare
Crişan S
Mintaş
Anghel
Pop C.
Sabou
Zmole
Ciurbe
Stanciu
Neaga
Şumălan

Rezerve: Bonţe, Ingram, Ardelean, Tonko R, Pop Vl, Grecu, Tonko Cs, Lontea. Antrenor: Adrian Damian

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte