JSport.roJSport.ro

Sănătatea Cluj a câştigat meciul cu Luceafărul Oradea, 3-1, din turul patru al Cupei României şi s-a calificat în şaisprezecimile de finală, acolo unde va întâlni o echipă din Liga I.

Jocul împotriva bihorenilor s-a disputat marţi după-amiază, la baza „Clujana”, şi a fost dominat de către oaspeţi în prima repriză, pe care Sănătatea a încheiat-o în avantaj însă.

Ceaca a deschis scorul în minutul 10, cu un şut de la marginea careului, după care roş-albaştrii s-au „mutat” în jumătatea clujeană. Pe fondul de dominare a venit golul egalizator al lui Trif, care a şutat în stânga lui Lăzăreanu după ce a câştigat un duel aerian, portarul clujenilor având mai apoi încă trei intervenţii salvatoare în prima repriză.

„Viruşii” s-au bazat doar pe contraatac în primele 45 de minute, iar la o astfel de acţiune au reuşit să obţină o lovitură liberă, în minutul 32, transformată în vinclu de către Lupu. Elevii lui Csaba Kis şi Dan Matei, ultimul jucând din nou 90 de minute, au reuşit să intre în avantaj la pauză, iar în partea secundă au izbutit să-i ţină pe orădeni mult mai departe de careul propriu, jucătorii pregătiţi de Cristi Dulca nemaifiind la fel de periculoşi.

De altfel, cei care au mai înscris o dată au fost tot gazdele, Vitan trimiţând din alunecare pe lângă portarul Goia, în minutul 71, gol care a zdruncinat şi moralul bihorenilor. Până la final nu s-a mai întâmplat nimic, iar Sănătatea a reuşit să ajungă din nou în şaisprezecimile Cupei României, acolo unde va primi vizita unei formaţii de Liga I.

„Sunt foarte bucuros că am reuşit să câştigăm un meci împotriva unei echipe bune din Liga a II-a. De altfel, locul pe care Luceafărul se află cred că e unul mincinos, însă băieţii au demonstrat că sunt o echipă şi au muncit pentru fiecare minge. În prima repriză pot să zic că am fost dominaţi, însă doar ca posesie, pentru că ocaziile clare au fost ale noastre şi am dat nişte goluri frumoase, lucrate. În ultimele zile ne-am concentrat pe auturi şi faze fixe, iar roadele muncii s-au văzut din nou. Am obţinut o victorie frumoasă”, a spus Csaba Kis.

Meciurile din şaisprezecimile Cupei României se vor disputa între 24 şi 26 octombrie.

Sănătatea Cluj

Lăzăreanu
Ţârlea
Negru
Matei
Paul Cr.
Lupu
Yuh
Ititesc
Vitan
Ceaca
Gaşpar

Au mai intrat: Varodi, Lazăr, Misăraş. Antrenori: Csaba Kis, Dan Matei

Luceafărul Oradea

Goia
Ban
Ciobanu
Mutu
Balea
Trif
Ţegle
Cuc
Dulca Al.
Antohi
Chiş-Toie

Au mai intrat: Tînc, Codoban, Bedea. Antrenor: Cristian Dulca

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.