Victoria Cluj i-a fost superioară 80 de minute Someşului Dej, în prima manşă a barajului de stabilire a campioanei Ligii a IV-a.

A condus cu 3-0, dar două goluri luate în două minute, plus un cartonaş roşu, putea să o coste în minutele de final.

Jucătorii lui Călin Moldovan au avut o viteză în plus la meciul disputat la Vad. Obligaţi să nu piardă pentru ca jocul retur să mai conteze, clujenii au început tare. Vasile Pop, cu un şut din careu, l-a învins pe Dani încă din minutul 5. Nu s-a schimbat nimic nici după acest gol, iar Victoria a controlat meciul şi a avut ocaziile importante până aproape de final.

Darius Hîmpea le-a asigurat o pauză liniştită colegilor săi cu golul de 2-0, marcat în minutul 43. Jocul părea decis, iar golul lui Alex Petruş, venit la 10 minute după reluare, a mutat deja atenţia tuturor spre partida retur. Doar că relaxarea din jocul clujenilor, plus schimbările de pe parcursul părţii secunde, erau să strice totul în tabăra Victoriei.

Un gol marcat de “rezerva” Colţa în minutul 88, cu un şut de la marginea careului, i-a trezit la viaţă pe dejeni. La următorul atac, Sebastian Rus a înscris şi el, iar dramatismul era asigurat. După doar un minut, Dobrea putea chiar să egaleze, dar lovitura sa de cap a trecut peste poarta lui Tiut. În prelungiri, Vlad Porumb a văzut al doilea “galben” şi Victoria a terminat meciul în 10, dar dejenii nu şi-au mai creat vreo ocazie mare de egalare.

S-a terminat 3-2 pentru oaspeţi, care au acum două puncte în faţa Someşului Dej în clasament. Jucătorii lui Gheorghe Barbu sunt obligaţi să învingă în meciul de duminică pentru a reprezenta Clujul la barajul de promovare în Liga a III-a. Tehnicianul dejenilor nu este, însă, prea optimist.

“Pe final s-a văzut că au avut probleme când au ieşit dintre titulari. Altfel, nici nu prea am ajuns la ei la poartă. E diferenţă mare de valoare, de tonus, de pregătire. Putea să se întâmple un 3-3, dar era doar din nimereală. E clar că sunt mai puternici şi au echipă care arată de Liga a III-a. Nu cred că putem emite pretenţii mari pentru retur. Mergem să jucăm, încercăm cât putem, dar după 20 de minute, o jumătate de oră, tot ei vor fi la timonă. Trebuie să recunoaştem că sunt peste noi. Dar sunt şi lucruri care s-au întâmplat şi nu au fost normale. Ei au avut trei meciuri amicale cu cei de la CFR U19, când protocolul spunea clar că nu aveau voie. Altfel stai în teren după trei amicale. Noi nu am jucat cu nimeni”, a declarat Barbu, care a ţinut să sublinieze şi acest aspect.

“Nu am încălcat niciun protocol. Am făcut doar antrenamente. De fapt, eu am auzit că ei au avut un amical, cu Ungheniul. Aşa putem tot vorbi la nesfârşit. Astăzi, am dominat 80 de minute. Un pic de relaxare şi nişte schimbări, pentru că am vrut să protejez unii jucători cu avertisment, au dus la o degringoladă pe final. Dar puteam câştiga cu 5-0, am făcut-o cu 3-2, tot trei puncte sunt. În retur va fi cu totul alt meci şi ne pregătim ca şi cum jocul acesta nu ar fi existat. Băieţii au calităţi peste Liga a IV-a şi sperăm să reprezentăm cu succes Clujul la barajul de promovare. Am obţinut o victorie foarte importantă”, a spus antrenorul clujenilor, Călin Moldovan.

Someşul Dej

Dani
Plăian
Toma
Boerean
Budăcan
Rebus
Rus S.
Dobrea
Hetea
Bogdan P.
Petrean

Au mai intrat: Sabo – Podină, Trif, Colţa. Antrenor: Gheorghe Barbu

Victoria Cluj

Tiut
Manu
Nistor
German
Kelemen
Petruş Al.
Petruş Cl.
Porumb
Lamah
Hîmpea
Pop V.

Au mai intrat: Dîrjan P, Hacicu, Gorba. Antrenor: Călin Moldovan

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.