foto: Cosmina Măcicăşan

CFR Cluj a terminat la egalitate, 1-1, meciul tur cu Sevilla, din şaisprezecimile Europa League.

După un joc sărac în ocazii de poartă, clujenii au avut noroc cu ajutorul sistemului VAR, dar au fost ghinionişti la golul spaniolilor, venit după un şut deviat.

A fost o primă repriză aşa cum a vrut-o Petrescu în Gruia. Clujenii s-au închis perfect în apărare, iar spaniolii nu au fost periculoşi decât prin centrări şi şuturi de la distanţă.

Dacă Fernando şi de Jong nu au nimerit poarta cu lovituri de cap, Suso a irosit cea mai mare şansă de gol a oaspeţilor. Şutul său, deviat uşor, a lovit bara lui Arlauskis. De partea cealaltă, doar Camora, cu o execuţie peste poartă, i-a dat ceva emoţii lui Vaclik, iar la pauză s-a intrat fără gol şi fără şut pe poartă din partea celor două formaţii.

Un alt CFR a ieşit, însă, de la vestiare în partea secundă, iar Sevilla a avut serioase probleme în a trece centrul terenului. Presiunea la poarta spaniolilor a adus şi golul, venit după o premieră în fotbalul românesc. Arbitrul Deniz Aytekin a dat penalty după ce a consultat sistemul VAR, iar Deac nu l-a iertat pe Vaclick în minutul 59.

Aşa cum era de aşteptat mai apoi, ardelenii au încercat să conserve rezultatul, iar spaniolii au avut posesia. Până la urmă, presiunea Sevillei a dat roade, iar nou intratul En-Nesyri a egalat cu mult noroc în minutul 82. Şutul lui Rony Lopez a fost deviat până la de Jong, care l-a lăsat cu poarta goală pe colegul său din atac. Spaniolii au dominat şi finalul de meci, iar Arlauskis s-a opus golului la şutul lui Rony Lopes.

S-a terminat 1-1, iar Sevilla are prima şansă la calificarea în optimi. Returul va fi joia viitoare, în Spania.

CFR Cluj

87
Arlauskis
45
Camora
3
Burcă
55
Vinicius
4
Manea
7
Păun
8
Djokovic
37
Bordeianu
10
Deac
9
Omrani
90
Traore

Au mai intrat: Hoban, Rondon, Golofca. Antrenor: Dan Petrescu

Sevilla FC

1
Vaclik
18
Escudero
20
Carlos D.
12
Kounde
16
Navas
25
Fernando
17
Gudelj
24
Jordan
5
Ocampos
19
de Jong
41
Suso

Au mai intrat: En-Nesyri, Lopes, Vazquez. Antrenor: Julen Lopetegui

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte