JSport.roJSport.ro

CS Floreşti a obţinut cea mai importantă victorie a sezonului, 1-0 cu Unirea Iclod, şi doar printr-un miracol mai poate pierde locul 1 la finalul campionatului.

Derby-ul de la Floreşti a fost decis de o fază fixă, oaspeţii acuzând că mingea centrată din cornerul care a dus la marcarea golului a depăşit în aer linia de aut.

Nicio echipă nu a reuşit să domine autoritar acest meci, iar ocaziile au apărut la început doar prin şuturi de la distanţă. Floreştenii i-au pierdut pe Svichi şi Kilin în prima repriză, accidentaţi, iar Coroian a ratat cea mai mare şansă de gol în primele 45 de minute.

Gazdele, însă, au început mai decise partea secundă. După ocazia lui Frătean, Truşcă a deschis scorul în minutul 66 în urma acelui corner executat de Crăciun. Fără cinci jucători importanţi şi doar cu o rezervă la acest meci, chiar antrenorul-jucător Gică Cotuţ, care a şi intrat după gol, Iclodul a încercat în zadar să egaleze.

Ţicrea nu a avut mari probleme în a prinde şuturile oaspeţilor, în timp ce la cealaltă poartă Dîrjan a ratat o ocazie imensă pe contraatac, iar Oltean a scos de pe linia porţii la ultima fază, atunci când Szekely era în careul advers.

S-a terminat 1-0, iar floreştenii sunt aproape siguri de primul loc la finalul sezonului. Cu un meci mai puţin decât Someşul Dej la finalul acestei etape, roş-albaştrii au deja asigurate trei puncte de la meciul cu Armenopolis Gherla, care nu se dispută săptămâna viitoare, iar apoi pot sărbători titlul pe teren propriu, cu Arieşul Mihai Viteazu.

„Este o încărcătură emoţională mare şi băieţii nu se exprimă încă la nivelul la care mi-aş dori. A fost un meci greu, era şi normal asta, pragmatic, am avut posesia bună şi ne-am creat şi câteva ocazii uriaşe. Mai avem de pus la punct multe ca să reuşim să fim acolo unde vreau eu să fim. Sper să devenim campioni meciul următor. Eu cred că 90% am câştigat campionatul odată cu această victorie, ca să nu zic 99%. Sunt supărat doar pe acele două accidentări, pentru că au venit la doi jucători de bază şi sper să nu fie grave”, a spus antrenorul floreştenilor, Călin Budişan.

„O victorie nemeritată a lor şi vreau să îl felicit pe Crăciun pentru că a recunoscut că mingea a ieşit la golul lor. Sunt foarte mulţumit de echipă, mai ales că am avut şi cinci absenţi. Am pus mari probleme echipei de pe locul 1, per ansamblu am fost la nivelul lor. Păcat că ne-am încurcat la Câmpia Turzii, pentru că jucam astăzi meci decisiv. Le urez baftă celor de la Floreşti, dar dacă şi la baraj vor avea atitudinea asta, atunci ne vom vedea şi la anul aici cu ei”, a declarat şi antrenorul Iclodului, Gică Cotuţ.

CS Floreşti

Ţicrea
Corpodean
Părăvan
Truşcă R.
Timoc
Kilin
Feher
Văidean
Frătean
Dîrjan V.
Svichi

Au mai intrat: Toader, Crăciun, Someşan, Pintea. Antrenor: Călin Budişan

Unirea Iclod

Szekely
Rusu I.
Sâmboan P.
Oltean
Morar
Săvan
Pop P.
Porumb
Cupşa
Coroian
Danciu

Au mai intrat: Cotuţ. Antrenor: Gică Cotuţ

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.