JSport.roJSport.ro
viorel duru
foto: digisport.ro

CFR Cluj ar urma să fie depunctată cu şase puncte în perioada următoare, din cauza încălcării fair play-ului financiar. Foarte probabil, dacă acest lucru se va întâmpla, ardelenii vor ajunge din nou la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, instituţie care este aşteptată, la începutul săptămânii viitoare, să dea o decizie finală în privinţa unei alte depunctări a clujenilor.

FRF pare că a anticipat acest lucru şi a anunţat, deja, data până la care tribunalul elveţian ar trebui să se pronunţe în cazul unei noi depunctări date atât CFR-ului, cât şi altor două echipe, Astra Giurgiu şi ASA Târgu Mureş. Potrivit preşedintelui Comisiei de Licenţiere a FRF, Viorel Duru, cel care a explicat şi modul de acţiune al Administraţiei de monitorizare financiară a cluburilor din Liga I, TAS-ul ar trebui să dea o decizie până în 15 februarie.

„Monitorizarea a început la data de 30 iunie. Dacă un club raportează datorii este penalizat la data de 30 septembrie. După această dată este sancționabil cu un punct reducere. Un ultim termen pentru achitarea datoriilor este 31 octombrie. Dacă și aici un club raportează datorii, este depunctat cu încă două puncte. În total sunt trei puncte. Apoi este sesizată Comisia de Disciplină, care trebuie să ia o decizie, atacabilă în cinci zile la Comisia de Recurs. După se poate merge la TAS, care trebuie să dea un răspuns final până la 15 februarie anul viitor. Dacă plătești după data limită tot ești sancționat. Procedura de monitorizare se încheie la 31 decembrie. Datoriile se mai verifică în luna martie a anului viitor, când are loc procesul de licențiere pentru următorul sezon”, a explicat preşedintele Comisiei de Licenţiere a FRF, Viorel Duru, la Dolce Sport.

Cei mai dezavantajaţi de noua situaţie sunt jucătorii CFR-ului, care s-ar putea vedea pentru a doua oară văduviţi de punctele muncite pe teren. În situaţia în care nu va primi, luni, o decizie favorabilă de la TAS, iar FRF-ul o va depuncta din nou, CFR Cluj ar rămâne cu doar 16 puncte în clasament. Totuşi, oficialii feroviarilor sunt optimişti că nu vor fi penalizaţi din nou pe criterii financiare, în condiţiile în care ar fi acoperiţi de procedura de insolvenţă, potrivit căreia datoriile ar urma să fie plătite pe baza unui plan de reorganizare judiciară.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.