JSport.roJSport.ro
foto: turdanews.net

În ziua în care Răzvan Burleanu a fost reales în funcţia de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal (FRF), în judeţul Cluj s-a disputat un meci al cărei învingătoare s-a decis contrar regulamentului.

CSM Câmpia Turzii a câştigat jocul cu Olimpia Gherla, 4-2, din optimile de finală ale Cupei României, faza judeţeană.

Victoria a venit abia după cele două reprize de prelungiri, la finalul celor 90 de minute scorul fiind 2-2. Deşi meciul a fost condus la centru de un arbitru cu experienţă, iar observatorul partidei a fost chiar şeful Comisiei Judeţene de Arbitri, nimeni nu şi-a amintit de o decizie a Comitetului Executiv al AJF Cluj, luată în luna august 2017.

Potrivit acelei hotărâri (foto lateral), „la jocurile din Cupa României ce urmează să se dispute în continuare, nu se vor mai juca cele două reprize de prelungiri, ci se vor executa direct loviturile de departajare”. Acest paragraf prin care a fost completat regulamentul de disputare a meciurilor din Cupa României a fost „sărit” ieri, iar Câmpia Turzii a marcat două goluri în minutele 93 şi 116.

De faptul că meciul trebuia să se decidă direct la loviturile de departajare nu ştiau nici reprezentanţii celor două cluburi de Liga a IV-a, astfel că meciul s-a omologat cu victoria „sârmarilor”, după 120 de minute.

„Discutăm astăzi şi vom lua o decizie în jurul prânzului”, a fost singurul comentariu al reprezentanţilor AJF Cluj, venit joi dimineaţa. În acelaşi timp, observatorul Mircea Ciglenean nu a dorit să comenteze pe seama acestui subiect, aşteptând şi el decizia AJF.

Oficialii AJF urmează să decidă ce se va întâmpla în acest caz, nefiind exlusă nici rejucarea partidei.

„E problema arbitrilor şi a observatorului asta. La noi se poate schimba regulamentul şi în timpul jocului… Niciodată nu vom accepta o rejucare. Noi ştim că am câştigat cu 4-2”, Valentin Şandru, antrenor CSM Câmpia Turzii

„Meciul e disputat şi până la urmă cred că va rămâne rezultatul de pe teren. Nu cred că se va rejuca meciul, deşi aş fi de acord să se rejoace”, Csaba Kilin, preşedinte Olimpia Gherla

În celelalte două meciuri din Cupa României disputate ieri, Viitorul Poieni-CS Floreşti 0-3 şi Someşul Gilău-Unirea Iclod, 2-1. Vulturul Mintiu Gherlii-Sticla Turda se joacă în 25 aprilie, iar în sferturile de finală vor intra apoi şi câştigătoarele Cupei din zonele Mociu, Dej, Gherla şi Câmpia Turzii.

UPDATE

Oficialii AJF Cluj au hotărât ca meciul dintre CSM Câmpia Turzii şi Olimpia Gherla să nu se mai rejoace, iar rezultatul va rămâne cel înregistrat după cele două reprize de prelungiri, care, teoretic, nu ar fi trebuit să aibă loc. Decizia şefilor fotbalului clujean a venit după ce Olimpia Gherla nu a mai dorit, într-un final, să rejoace această partidă. “Dacă Gherla voia să rejoace, meciul s-ar fi rejucat”, au anunţat şefii AJF Cluj. Reprezentanţii Olimpiei au confirmat că nu mai doresc rejucarea partidei, astfel că acest caz a fost îngropat definitiv.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.