JSport.roJSport.ro

Sticla Arieşul Turda a promovat în Liga a III-a, iar suporterii turdeni vor vedea din nou meciuri din acest eşalon după o pauză de trei ani.

Chiar dacă echipa a reuşit această performanţă fără să piardă vreun meci în sezonul precedent, conducerea Sticlei a decis că e nevoie de unele schimbări la nivelul băncii tehnice.

Astfel, fostul antrenor Artur Podar a fost numit secund, în locul său venind Constantin Olariu, adus de către noul director tehnic Stelian Gherman. Adrian Şomlea, directorul sportiv, se va ocupa mai mult de grupele de copii şi juniori, iar preşedintele Gicu Tothăzan a explicat pentru CJSport.ro de ce a fost nevoie de aceste schimbări.

Oficialul turdean a recunoscut că a existat o lipsă de comunicare ce a dus la anumite tensiuni în interiorul clubului, dar nu înţelege de ce au apărut aceste nemulţumiri.

„La toţi li s-a dat, la nimeni nu li s-a luat. Pe mine asta mă deranjează. Artur Podar va fi şef peste Centrul de Copii şi Juniori şi secund la echipa mare. Nu mai putea fi antrenor pentru că nu avea timp de antrenamente, fiind şi profesor de sport. E nevoie de opt ore de muncă efectivă în fotbal. Nu am înţeles de ce nu a înţeles. Avem şi vom avea jucători cazaţi aici la Turda. Ce facem cu ei dimineaţa? Trebuie să-i pregătesc, trebuie să fie cineva aici şi dimineaţa şi după-amiaza. În Liga a III-a trebuie să te ocupi. Eu am firmă din ’92 şi până acum doar am condus, eu asta ştiu să fac. Şi încerc să găsesc posturile pe care oamenii dau cel mai bun randament, ca să scoţi maxim de la ei. Acum că mai sunt şi reproşuri…”, a spus preşedintele turdenilor.

Membru al Comisiei pentru Copii şi Juniori din cadrul FRF, Tothăzan vrea să pună un mare accent şi pe creşterea jucătorilor turdeni. Şi-a făcut şi un plan în acest sens.

“Visul meu este aşa: secundul de la echipa mare, principal la juniori republicani A. Secundul de la juniorii A, principal la juniorii B. Secundul de la juniorii B, principal la C. Eu aşa m-aş duce. Vreau să văd ce se întâmplă la juniori, vreau să mă duc la selecţii prin ţară cu loturile, dar fără echipa mare nu vin banii, nu poţi investi la juniori”, e convins preşedintele turdenilor, cel care a stat pe bancă la anumite meciuri din sezonul trecut.

„Nu-s genul ăsta de om şi nu o să mai stau pe bancă cât trăiesc. Aşa a fost structurat proiectul atunci, dar acum vrem să terminăm în prima jumătate a clasamentului. Acum avem jucători care muncesc şi în altă parte, ce o să avem peste o lună, vom vedea. Noi încercăm să aducem jucători turdeni tineri, care nu au angajament. Dar fiind bani publici la mijloc, nu ne putem permite contracte mari. Noi ce am promis până acum am respectat. Jucătorii sunt la zi cu banii, le-a mai rămas prima de baraj. Eu vreau să continui cu toţi jucătorii, nu ştiu dacă ei pot să mai continue cu noi, în funcţie dacă pot veni sau nu la antrenamente”, a mai declarat Gicu Tothăzan.

Noul sezon al Ligii a III-a va începe la finalul lunii viitoare, iar oficialul turdenilor vrea să stea maxim doi ani în acest eşalon. Gicu Tothăzan a pus şi răul în faţă şi a explicat ce se va întâmpla dacă echipa va avea un început prost de sezon.

„Eu îmi doresc ca în doi-trei ani să fim în liga a doua, dar şi să aducem lumea la stadion. Dacă echipa nu va avea rezultate, deşi vreau să ne susţinem prima dată, dar dacă noul antrenor să zicem că va fi înlocuit, trebuie continuitate. Cine poate face continuitatea? Numai secundul”.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.