JSport.roJSport.ro
foto: fc-anji.ru

CFR Cluj a ieşit din insolvenţă la finalul lunii mai, iar obiectivele măreţe au reapărut în planurile conducătorilor din Gruia.

Aducerea antrenorului Dan Petrescu a coincis şi cu venirea a 15 jucători, iar investiţiile din ultima lună şi jumătate s-au văzut şi în cota de piaţă a clubului din Gruia.

În acest moment, potrivit transfermarkt.com, CFR Cluj are un „market value” de 14,28 milioane de euro, cel mai ridicat de la 1 februarie 2015 încoace, adică înainte de intrarea în insolvenţă a clubului. De menţionat şi că în cei aproape doi ani şi jumătate pe care CFR-ul i-a petrecut în procedura de reorganizare judiciară, cota de piaţă a clubului a scăzut şi până la 7,6 milioane de euro.

Cel mai scump jucător pe care îl are acum Dan Petrescu sub comandă este Dan Nistor, cotat la 1,2 milioane de euro, Deac şi Nouvier fiind următorii în acest „clasament”, cu un milion de euro fiecare.

Campioana FC Viitorul are cel mai bine cotat lot de jucători din Liga I, 21,13 milioane de euro, aceasta fiind urmată de FCSB, cu 20,9 milioane şi Dinamo, cu 17,03 milioane de euro, CFR ocupând locul patru.

Feroviarii au deţinut, de departe, supremaţia în acest top al echipelor din România imediat după victoria de la Manchester, din decembrie 2012, echipa clujeană având atunci un „market value” de 46,9 milioane de euro.

Cel mai bine cotată formaţie din lume este FC Barcelona, cu o cotă de piaţă actuală de 780 de milioane de euro.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.