JSport.roJSport.ro

,,U” Cluj are şi ea un Ronald(o) al ei în persoana lui Brian Lemac. Tânărul de 21 de ani a sosit în vara lui 2016 la echipa ,,studenţilor” prin intermediul antrenorului Marius Popescu, alături de care a lucrat la CSM Sighetu Marmaţiei. A început să lovească mingea cu profesionalism la vârsta de 14 ani jumătate, iar prima echipă la care a jucat a fost CSM Sighetu Marmaţiei. Atacantul ,,alb-negrilor” a mai evoluat la echipe precum Someșul Satu Mare, Olimpia Satu Mare, Concordia II Chiajna, ASD Team Altamura (Italia). Brian Lemac a acordat un interviu pentru CJsport.ro în care a vorbit despre numărul şapte pe care îl poartă pe spate, a dezvăluit ,,reţeta” golurilor marcate, dar a făcut şi preziceri pentru meciul România-Danemarca.

Brian, cine a fost primul tău antrenor şi ce poţi să îmi spui despre el?

Primul meu antrenor a fost Neluţu Hotea de la Sighetu Marmaţiei. Este un om cu un caracter extraordinar şi un mentor foarte bun. Am dobândit ambiţia lui şi nu îmi place să pierd. M-a învăţat să nu accept înfrângerea.

Cum te pregăteşti pentru meci?

Îmi place să stau liniştit, să ascult muzică, să mă relaxez, să îmi fac un fel de film cum ar fi meciul. Îmi imaginez un adversar foarte puternic ca să mă pot concentra şi să o fac cât mai bine în timpul meciului, chiar dacă adversarul este sub nivelul meu.

Ai un obiect norocos pe care îl foloseşti la fiecare meci?

Nu cred că am un obiect norocos. Cred că numărul pe care îl port este cel care îmi poartă noroc.

De ce ai ales numărul şapte?

Când am venit la Universitatea Cluj am ales numărul 21, dar, din păcate, nu am putut să îl iau pentru că domnul profesor Emilian Dolha avea acest număr. După ce şi-au luat toţi colegii numere, a rămas doar numărul şapte. A fost aşa, pot să zic, printr-o minune că mi-a rămas numărul şapte.

,,Nu aş putea trăi fără fotbal”

Ai marcat foarte multe goluri pentru ,,U” Cluj. Care e secretul tău?

Am marcat foarte multe goluri pentru Universitatea Cluj, iar secretul este ambiţia, dăruirea, pregătirea şi oamenii care îi ai lângă tine, care te motivează. Contează foarte mult pentru mine.

Care e cel mai frumos gol pe care l-ai marcat?

Eram la Olimpia Satu Mare şi aveam un meci la juniori contra celor de la LPS Satu Mare. Am scăpat singur cu portarul şi am lobat mingea peste el. Un fel de scăriţă, să zicem. A fost pentru mine cel mai frumos gol deoarece a fost şi golul victoriei.

Ai mingea şi te îndrepţi spre poartă, dar unul dintre colegii tăi este într-o poziţie mai bună de a marca. Tragi la poartă sau îi pasezi colegului?

Îi pasez, ceea ce nu prea făceam, dar cu trecerea timpului am învăţat să dau şi pasă.

Care sunt defectele tale din punct de vedere fotbalistic?

Nu accept ca un coleg să nu îmi paseze dacă mă aflu într-o poziţie mai favorabilă şi mă enervez foarte repede. Cam astea ar fi defectele mele din punct de vedere fotbalistic.

Să presupunem că eşti antrenorul echipei naţionale de fotbal a României. Care ar fi primul ,,11” pe care l-ai trimite în teren pentru meciul cu Danemarca?

Aş începe cu Tătăruşanu în poartă, Benzar fundaş dreapta, Gardoş şi Chiricheş fundaşi centrali, iar în stânga ar fi Steliano Filip. La mijloc Hoban cu Răzvan Marin, dreapta Chipciu, stânga Stanciu, iar în faţă Keşeru cu Bogdan Stancu.

Care este prezicerea ta pentru meciul România-Danemarca?

Este un meci foarte greu şi eu zic că avem şanse foarte mari pentru că jucăm în România şi o să vină foarte multă lume la meci. Va fi 2-1 pentru România.

Care sunt cuvintele pe care le-ai folosi ca să descrii fotbalul?

Nu îmi găsesc cuvintele potrivite ca să îl descriu. Pentru mine fotbalul este o religie. Nu cred că aş putea să trăiesc fără el.

36 de goluri a marcat Lemac până în prezent pentru ,,U” Cluj

Dacă nu erai fotbalist ce meserie crezi că ai fi avut acum?

Când eram mai mic şi înainte să încep fotbalul îmi plăcea foarte mult muzica. Cred că eram muzician sau orice altceva legat de muzică.

Unde te vezi peste cinci ani?

Sunt foarte optimist şi mă văd într-un campionat foarte tare şi sper să şi ajung. Mi-aş dori să debutez la nivelul cel mai înalt şi cred că mi s-ar potrivi în Anglia, la Manchester City, Liverpool sau Arsenal.

Ce mesaj ai pentru suporterii ,,U” Cluj?

Mesajul meu pentru suporterii lui ,,U” Cluj este să fie alături de noi. Au văzut şi ei că ne dorim foarte mult să promovăm şi alături de ei, la toate meciurile la care ne-au însoţit, am dat tot ce am putut pe teren şi am făcut în aşa fel încât să nu îi dezamăgim.

 

Întrebări fulger

Cum s-ar numi filmul despre viaţa ta? – Optimistul

Ce actor ar fi potrivit pentru a interpreta rolul tău? – Jason Statham

Filmul preferat – Yuri Boyka

La Liga sau Premier League? – Premier League

Eşti suporterul echipei – Real Madrid

Jucătorul preferat – Cristiano Ronaldo

Echipa la care îţi vei încheia cariera – Sper să fie ,,U” Cluj

Campioana sezonului 2016-2017 din Liga 1 – FC Viitorul

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.