JSport.roJSport.ro
Sursă foto: Silviu Cristea

Claudiu Rogozan, originar din oraşul Bistriţa, a sosit în iarnă la ,,U” Cluj şi s-a dedicat clubului atât cât l-au lăsat accidentările. Iubeşte clubul ,,alb-negru”, iar acest lucru se observă atunci când vorbeşte despre Universitatea Cluj. Deşi, în această vară, a pus lacătul pe cariera de fotbalist, el nu a renunţat la clubul care l-a făcut să aibă cele mai frumoase amintiri fotbalistice. Fiind student în anul III la kinetoterapie, oficialii Universităţii Cluj i-au oferit şansa să contribuie la promovarea în Liga a II-a din postura de kinetoterapeut.

La şase ani şi-a început cariera de fotbalist la Juventus Bistriţa, iar mai apoi a jucat pentru Inter Viişoara, Gloria Bistriţa, Damila Măciuca, Unirea Dej, Unirea Jucu şi Universitatea Cluj. Tânărul în vârstă de 25 de ani a vorbit pentru CJsport.ro despre decizia de a renunţa la fotbal, primii săi tenişi de fotbal cumpăraţi din piaţă, dar şi despre noua sa meserie.

 

Claudiu, care a fost primul tău contact cu fotbalul?

La vârsta de cinci ani am mers la primul meu meci pe stadion. Pe vechiul stadion al lui ,,U”. Am rămas impresionat de tot ce însemna fotbalul şi am decis că e cazul să mă apuc.

Îți mai aminteşti cum a arătat primul tău echipament?

Aveam un tricou alb, iar pe spate era scris cu carioca numărul 10 şi Hagi. Şi şortul galben, ca să fiu ca la naţională, iar în picioare aveam nişte tenişi cumpăraţi din piaţă. Erau prima mea iubire. Şi acum îi ţin minte. Erau negru cu roşu şi cu mici crampoane de cauciuc.

Mai ştii cât au costat tenişii?

Pfoai… Cred că am dat pe ei 5000 de lei pe vremea aceea. Erau foarte ieftini. (râde)

Vara aceasta ai agățat ghetele-n cui. De ce?

Da, probabil una dintre cele mai grele decizii din viaţa mea. Motivul e clar: am suferit multe accidentări şi operaţii la acelaşi genunchi şi am considerat că e cazul să renunţ să mă mai chinui. Ştiam că nu o să mai pot ajuta clubul din postura de jucător. Nu mai puteam oferi 100%.

,,În viaţa mea au rămas urme <<alb-negre>>”

Din jucătorul lui ,,U” Cluj ai devenit kinetoterapeutul echipei. Cum a fost această trecere?

După o discuţie cu oficialii clubului am hotărât împreună că aş putea să îi ajut trecând în staff deoarece sunt student la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, secţiunea kinetoterapie. Este o oportunitate pentru mine şi sunt foarte mândru şi optimist că am luat cea mai bună decizie şi pe această cale ţin să mulţumesc conducerii ,,U” pentru şansa pe care mi-a oferit-o.

De ce ai ales secțiunea kinetoterapie?

Din cauza accidentărilor, care au fost multiple, eram cu moralul la pământ. Dar cu o recuperare bună alături de nişte oameni specializaţi în domeniul kinetoterapiei am reuşit să văd cât de repede progresez şi cum am învăţat din nou să merg, să alerg, să am încredere în mine şi în piciorul meu. Lucrurile respective m-au facut să iubesc kinetoterapia şi mă încântă faptul că ajuţi oamenii şi la unii le oferi o nouă viaţă.

Ai sosit în iarnă la Universitatea Cluj. Cum au fost aceste luni ca jucător la ,,U”?

Au fost nişte luni superbe. Mereu exista şi presiune pentru că jucam la ,,U”, ceea ce îmi plăcea şi mă făcea să muncesc mai mult în fiecare zi. Suporterii, nu am cuvinte pentru ei , sunt minunaţi. A fost o experienţă unică pentru mine şi în viaţa mea au rămas urme ,,alb-negre”.

Sursă foto: Silviu Cristea

Cum crezi că va fi noul sezon pentru U Cluj?

Va fi clar un sezon mai greu ca anul trecut. Dar la felul în care băieţii se pregătesc, aportul fanilor şi susţinerea conducerii vom trece cu bine şi sunt convins că ne vom îndeplini obiectivul şi acela de a promova în Liga 2.

Ce ți-ai fi dorit să se întâmple în cariera ta şi nu s-a putut?

Mi-aş fi dorit să ajung mai sus. Probabil visul oricărui fotbalist este acela de a ajunge la naţională. Şi cel mai mare regret al meu este că nu am oferit fotbalului cât aş fi putut să îi ofer.

Care e cea mai frumoasă amintire pe care ți-a dăruit-o fotbalul?

Faptul că am jucat la ,,U” Cluj, echipa de suflet a tatălui meu!

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.