JSport.roJSport.ro

limoniuUniversitatea Cluj a trecut prin momente grele înainte de startul sezonului, cuvântul „faliment” fiind pe buzele multor iubitori ai acestui club. Ba mai mult, „şepcile roşii” au început catastrofal sezonul, iar unii dintre cei mai vechi „U”-işti cred că vinovatul principal pentru tot ce s-a întâmplat rău la echipă în ultimele luni este Ioan Mărginean.

„Limoniu” este arătat puternic cu degetul şi de către fostul jucător şi tehnician al Universităţii, Alpar Meszaros, cel care a antrenat-o pe „U” câteva luni, în anul 2008, fiind demis atunci inclusiv la insistenţele lui Mărginean.

„Mă doare sufletul de situaţia prin care trece ’U’ Cluj acum, dar tot timpul a fost un club care a avut probleme financiare, inclusiv pe vremea mea. De când am plecat nu am mai primit vreo ofertă de la club pentru că nu fac parte din partidul care conduce ’U’ Cluj acum. Nu fac parte din partidul lui Mărginean, care a reuşit ce şi-a propus şi i-a dat pe toţi ’U’-iştii afară, inclusiv pe Szoboszlay sau Poracky. De altfel, e singurul conducător care nu vine la meciuri, că dacă vine îl bat spectatorii. Penibil, nu? Ăsta e caracterul lui. A ajuns Mărginean să conducă un club studenţesc… Şi vă spun că de-asta nu mai vin nici ’U’-iştii la meciuri, cei din generaţia mea, sunt oameni care nu se identifică acum cu cei care conduc clubul. Ne doare pe toţi sufletul, dar acesta nu e ’U’ Cluj de pe vremea noastră. E clubul nimănui acum, nici nu ştiu din ce mai respiră”, a spus, pentru CJSport.ro, fostul antrenor din perioada în care Ioan Mărginean tocmai îşi începea munca la Universitatea Cluj.

Alpar Meszaros, care a îmbrăcat tricoul alb-negru înainte de 1990, vede şi partea plină a paharului, faptul că lotul condus acum de Mihai Teja este format doar din foşti juniori ai clubului şi este convins că Universitatea Cluj nu va dispărea.

„Asta a fost singura şansă pentru ei ca să joace cu copiii aceştia. Oricum, la ce nivel e acum în ligile a doua şi a treia e uşor să rezişti din punct de vedere sportiv, financiar e mai greu. ’U’ Cluj nu va muri pentru că şi în ’C’ va avea 1.000 de spectatori, fanul acestei echipe nu e legat de clasament, ’U’ nu a fost un club pentru performanţe. A fost un club cu posibilităţi financiare mici, un club frumos şi curat, cum din păcate nu mai e acum”, a mai spus „Mesi”, în prezent antrenorul Unirii Dej, în liga a treia.

Ioan Mărginean a fost permanent în conflict cu suporterii Universităţii, acesta fiind considerat principalul responsabil de situaţia în care a ajuns clubul studenţesc. Fanii îl bănuiesc de toate schimbările de antrenor făcute în ultima perioadă, „Limoniu” fiind , la un moment dat, înjurat la fiecare meci de ultraşii „şepcilor roşii”.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.