JSport.roJSport.ro
foto: Eugen Pop/turdanews.net

Etapa a 19-a Ligii a IV-a a început miercuri, cu Industria Sârmei Câmpia Turzii-Viitorul Mihai Georgescu 5-1 şi AS Viile Dejului-Ardealul Cluj 2-1. Dacă dejenii au câştigat un joc liniştit, nu la fel au stat lucrurile la Câmpia Turzii, acolo unde oaspeţii au terminat meciul cu trei jucători mai puţin, primul “roşu” venind în minutul cinci.

Astfel, jucând în superioritate numerică încă de la început, gazdele au reuşit să-şi facă meciul uşor, chiar dacă Viitorul a marcat prin Păun, la 0-2. Eliminarea şi a portarului Eduard Pop, venită pe finalul primei reprize, avea să înlăture orice emoţie pentru “sârmari”, golurile lui Tescar şi Indrei, ambii având câte o “dublă”, plus reuşita lui Cecălăcean aducând primele trei puncte din 2017 în tabăra ISCT-ului.

În schimb, Viitorul a acuzat vehement prestaţia centralului Mircea Salomir, oaspeţii fiind nemulţumiţi de două dintre deciziile acestuia. Astfel, primul gol a venit după ce s-ar fi acordat o lovitură liberă indirectă, gazdele marcând cu şut direct pe poartă, iar al doilea penalty, în urma căruia oaspeţii au rămas în nouă jucători, nu ar fi fost corect acordat.

foto: Eugen Pop/turdanews.net

“Sunt total dezamăgit de ce arbitraj am avut parte la Câmpia Turzii. Ne-a rupt în două acest arbitru şi o să luăm măsurile care se cuvin pentru a nu mai fi delegat la meciurile noastre. Au fost nişte greşeli impardonabile. Îmi dă roşu în minutul cinci, bun, meritat, dar acordă lovitură liberă indirectă, iar ei dau direct la poartă şi validează golul. Eu l-am întrebat de ce a validat golul dacă a dat ‘indirectă’ şi el îmi spune că nu şi-a dat seama, auzi? După penalty-ul de 2-0, acordat corect totuşi, am reintrat în meci cu golul de 2-1, dar apoi scapă un jucător de-al lor cu portarul nostru, încearcă să dribleze, portarul deviază mingea şi jucătorul se împiedică de el. Penalty şi roşu. E inadmisibil ce greşeli a făcut şi nu îl mai vrem la niciun meci pe acest arbitru. Sunt foarte curios dacă observatorul a scris ceva şi dacă se vor lua măsuri. Păcat, pentru că am întâlnit cea mai modestă echipă şi dacă jucam 11 contra 11 nu ne băteau două zile”, ne-a spus, extrem de iritat, antrenorul Viitorului, Laurenţiu Văidean, echipa sa terminând meciul în opt oameni, Pal Lukacs ieşind accidentat în minutul 85.

Oficialii “Sârmei” au apărat, pe de altă parte, prestaţia arbitrului Mircea Salomir, prin vocea antrenorului Adrian Voiculeţ, tehnicianul ISCT-ului arătându-se indignat şi de poziţia exprimată de către Văidean.

“E părerea lui, fiecare cum vede în timpul meciului, dar din ce am văzut eu şi am discutat cu băieţii după meci penalty-urile şi eliminările au fost indiscutabile. Înţeleg că e supărat şi el, nu ştiu cum a văzut fazele, şi dacă ar putea, cumva, să le vadă la rece eu zic că şi-ar schimba părerea despre arbitraj. Am avut şi noi arbitraje proaste, dar la meciul de ieri arbitrajul chiar a fost bun, corect. Acum, trebuie să fim şi un pic realişti. La primul gol nu am văzut faza cu mâna ridicată, poate o fi greşit, dar nu are cum să fie indirectă când e cartonaş roşu, ce facem, ne scărpinăm invers ca oltenii? Pe de altă parte, nu poţi să iei din meritele echipele mele. Dacă ai avut două penalty-uri şi două roşii nu înseamnă că echipa mea a fost avantajată. Au fost nişte decizii corecte şi nu pot să le iau din meritele băieţilor mei, pentru că asta mă deranjează. Şi aşa câştigăm greu punctele, măcar atunci când le merităm să nu îşi asume alţii meritele”, a fost declaraţia antrenorului de la ISCT.

foot: AS Viile Dejului/facebook

Într-un meci mult mai liniştit, în schimb, AS Viile Dejului a câştigat, 2-1, cu Ardealul Cluj, oaspeţii venind doar cu o parte din lotul de la Liga Elitelor. Trif şi Toma au adus victoria pentru gazde, care au avut ocazii mai numeroase decât ale Ardealului, clujenii punctând cu golul meciului, însă.

Hociung a trimis o lovitură liberă de la 30 de metri şi l-a învins pe Toderean, egalând scorul la unu, acest gol nefiind de ajuns pentru ca oaspeţii să plece cu un punct de la Dej. De menţionat şi că jocul s-a disputat pe terenul din “Obor”, pe care îşi desfăşoară partidele de ‘acasă’ rivala din oraş, CFR, terenul din Viile Dejului fiind încă afectat de precipitaţiile de săptămâna trecută.

Mai jos puteţi vedea echipele de la cele două meciuri, iar în secţiunea “Clasamente” cum arată ierarhia după primele partide ale etapei a 19-a.

ISCT-Viitorul 5-1

ISCT

Barta
Marcu
Imbuzan C.
Cecălăcean
Popa
Imbuzan Ov.
Tescar
Mureşan
Mercean V.
Iepure
Ciungan

Au mai intrat: Cioargă, Indrei, Mocan, Bucur. Antrenor: Adrian Voiculeţ

Viitorul M. Georgescu

Pop Ed.
Georgiu
Cocişu
Ciobanu
Hacicu
Nistor
Tiseliţă
Păun
Pal
Popa
Bedelean

Au mai intrat: Budean, Jurcă, Rotar, Angeru. Antrenor: Laurenţiu Văidean

AS Viile Dejului-Ardealul 2-1

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.