JSport.roJSport.ro

Finanţatorul actualei echipe Unirea Jucu, Mircea Maier, a anunţat că formaţia pe care o patronează nu va mai juca în comuna clujeană din sezonul viitor.

Unirea a încheiat pe locul patru campionatul din Liga a III-a, însă Maier a decis să plece nemulţumit de lipsa de finanţare a autorităţilor locale. Acestea, însă, prin vocea primarului Valentin Pojar, au anunţat că le este imposibil să mai aloce bani către fotbal din cauza Curţii de Conturi, care a găsit nereguli la sumele venite dinspre Primărie în urmă cu doi ani.

Astfel, alocările bugetare către fotbal au fost blocate încă din iarnă, Unirea Jucu supravieţuind în acest retur doar pe baza banilor alocaţi în 2016 şi a investiţiilor lui Mircea Maier.

„Sunt datorii făcute în 2015, iar Curtea de Conturi ne-a spus că trebuie să recuperăm de la clubul de fotbal peste 300.000 de lei. Noi am dat ultimii bani anul trecut. Într-adevăr, am stabilit la începutul proiectului că vom merge împreună cu finanţarea, dar dacă m-a blocat Curtea de Conturi eu ce să fac? Trei miliarde şi ceva de lei vechi trebuie să recuperez. În 2015 s-au alocat nişte bani şi nu s-au dat cum trebuie, iar Curtea de Conturi a zis că trebuie recuperaţi acei bani”, ne-a spus edilul din comuna clueană.

Potrivit acestuia, Primăria va merge în instanţă împotriva vechii conduceri a clubului pentru a încerca să-şi recupereze banii, însă nu este exclus să ajungă la tribunal şi fostul primar al Jucului.

„Eu sunt obligat să răspund la toate punctele Curţii de Conturi şi o să ajungem în instanţă. Dacă instanţa va decide că nu clubul e de vină, ci altcineva, atunci ne vom îndrepta spre cine a fost de vină. Eu am vorbit şi cu Mircea Maier şi i-am spus să mergem în instanţă şi acolo se va decide dacă e prejudiciu sau nu, iar dacă instanţa ne va spune că e ok, atunci puteam merge în continuare cu finanţarea, însă dacă el a procedat aşa… Vom rămâne la fotbal doar cu echipa din Liga a V-a, însă eu vreau să facem mai multe secţii de sport, cum ar fi volei şi lupte, şi să mergem în continuare cu clubul Speranţa Jucu”, a mai declarat Valentin Pojar.

Problemele Unirii Jucu au apărut, paradoxal, după cele mai bune două sezoane din istorie. Anul trecut, clujenii au încheiat tot pe locul patru, însă cu un scandal care a dus la plecarea antrenorului Gheorghe Barbu şi a preşedintelui Daniel Chiorean. Noul primar ales în 2016, Valentin Pojar, a condiţionat sprijinirea echipei în Liga a III-a doar de venirea unui investitor, aşa apărând Mircea Maier, implicat în trecut la Viitorul Feleacu. După numai un sezon, astfel, Unirea Jucu are din nou în faţă un viitor doar în fotbalul mic, de această dată nici măcar venirea unui alt finanţator nemaifiind o soluţie de luat în calcul, în condiţiile în care ar trebui aduşi şi jucători.

În Liga a V-a, Unirea II Jucu se află pe locul trei înaintea ultimei etape, la trei puncte în spatele primei poziţii, dar şi cu un meci mai mult disputat decât primele două clasate.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.