JSport.roJSport.ro

foto textCluj-Napoca are unul dintre cele mai importante centre de copii şi juniori din ţară, fapt dovedit din nou în sezonul 2015/2016, atunci când trei echipe din acest oraş s-au bătut, cu şanse importante, la titlurile naţionale. Chiar dacă doar juniorii E ai Luceafărului au ajuns campioni, Ardealul se mândreşte cu cel mai bun sezon din istorie, în timp ce Universitatea Cluj a demonstrat cum se poate face performanţă ignorând problemele grave financiare.

Clujul este oraşul care a dat cele mai multe echipe în primele patru la final de sezon, Constanţa şi Bucureşti lăudându-se doar cu Viitorul şi Dinamo, ce-i drept, formaţia patronată de Gheorghe Hagi devenind dublă campioană în Liga Elitelor şi având şansa unui nou trofeu la U13.

IMG_0035În cea mai importantă competiţie din acest sezon, Liga Elitelor U19, cea în urma căreia campioana va juca în Liga Campionilor rezervată juniorilor, Clujul a avut, totuşi, două echipe pe podium. Ardealul, pregătită de Călin Moldovan, a pierdut finala cu Viitorul, 0-8, însă a devenit vicecampioană naţională, în timp ce Universitatea Cluj, antrenată de Călin Sălăgean, a dominat seria Vest şi, după ce a fost eliminată de Viitorul în semifinale, a luat „bronzul” într-o finală mică spectaculoasă cu Dinamo. După 90 de minute, scorul a fost egal, 3-3, clujenii trimiţând meciul la penalty-uri cu un gol marcat la ultima fază, la finalul loviturilor de departajare „U” câştigând cu 7-6.

13413521_277198065963315_2799512584452782183_nLucrurile puteau sta la fel şi în Liga Elitelor U17, însă Universitatea a ratat calificarea la turneul semifinal în ultima etapă, astfel că doar Ardealul a rămas să se bată cu Viitorul şi Dinamo. Ca şi fraţii lor mai mari, clujenii au pierdut tot împotriva echipei lui Hagi, de data aceasta în semifinale, 0-3, formaţia lui Claudiu Moldovan răzbunându-se pe CSU Craiova în finala mică, ardelenii câştigând cu 4-0. De menţionat că echipa clujeană a atins şi faza semifinalelor Cupei României, fiind eliminată de Performer Constanţa, la U19 doar „U” Cluj reuşind să treacă de optimi, Viitorul câştigând la baza „Dan Anca” în sferturile de finală, 3-2.

IMG_8118Ardealul Cluj a continuat sezonul de vis la juniori C, acolo unde micii elevi ai lui Fikker Ferenc au făcut golaveraj cu aproape toţi adversarii în drumul spre finală, de această dată Dinamo fiind cea care i-a oprit pe clujeni să devină campioni naţionali, 4-0 în finala disputată acum două zile.

Dacă punctul slab al Clujului în acest an a fost la juniori D, acolo unde CS Viitorul Cluj Junior a ratat calificarea în semifinale, pierzând finala turneului zonal, cireaşa de pe tort a fost Luceafărul Cluj, la juniori E.

IMG_7989Formaţia pregătită de Stan David şi Gigi Vînău a devenit campioană naţională după un sezon dominat autoritar, micii clujeni U11 reuşind să marcheze 43 de goluri în cele şapte partide jucate la turneul zonal şi semifinal. Pofta de gol a acestora nu a putut fi oprită nici în finală, acolo unde Luceafărul a câştigat cu 4-0 meciul pentru trofeu cu CSU Craiova.

Clujul a încheiat, astfel, cu brio un sezon în care niciun alt oraş din România nu a mai avut trei cluburi care să se lupte, cu şanse importante, la un titlu naţional de juniori.

Performanţele Clujului

Liga Elitelor U19: Ardealul Cluj – vicecampioană naţională, Universitatea Cluj-locul 3 (campioană, FC Viitorul)

Liga Elitelor U17: Ardealul Cluj – locul 3 (campioană, FC Viitorul)

Juniori C: Ardealul Cluj – vicecampioană naţională (campioană, Dinamo)

Juniori D: Viitorul Cluj – finala zonală (campioana se decide în 18 iunie, finală Viitorul Constanţa – ACS Poli Timişoara)

Juniori E: Luceafărul Cluj – CAMPIOANĂ NAŢIONALĂ

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.