JSport.roJSport.ro

img_6033_1024x683Naţionala feminină a României a ratat pentru un singur gol calificarea la Campionatul European din Olanda, remizând, 1-1, în returul cu Portugalia, disputat la Cluj.

Bucuria imensă a portughezelor de la finalul meciului a fost în contrast cu lacrimile şi durerea din tabăra „tricolorelor”, care nu s-au oprit din plâns nici la vestiare şi nici în faţa presei. În frunte cu Florentina Olar şi Maria Ficzay, româncele au subliniat frustrarea pe care au simţit-o pentru că au ratat calificarea din cauza golului primit în minutul 105+1. De menţionat că şi calificarea directă la EURO 2017 a fost pierdută tot din cauza unui singur gol, care a făcut diferenţa în favoarea Rusiei.

„Este şi un regulament care nu ne avantajează, echipele mici rămân acasă şi este frustrant”, a spus, printre lacrimi, Ficzay, conştienţă de şansa pe care a ratat-o alături de colegele sale. „Se pare că golul marcat în deplasare a făcut diferenţa. Este un moment dificil şi sper ca fetele să treacă rapid peste asta. Dacă am fi marcat în tur, probabil noi eram cele calificate”, a declarat şi căpitanul „tricolorelor”, Florentina Olar.

Dezamăgit de ratarea calificării a fost şi selecţionerul Mirel Albon, echipa sa văzându-se eliminată deşi a fost egala Portugaliei în ambele meciuri.

„Există o doză de frustrare, n-am fost învinși, nici în Portugalia, nici aici. Fetele au făcut un efort fantastic, am jucat mai bine decât la Lisabona. Ambele echipe meritau să joace la turneul final, dar n-avem ce să facem, așa e regulamentul. Lipsa de experiență s-a simțit, unele jucătoare au intrat accidentate în teren. Această echipă a crescut foarte mult, are un viitor frumos și sunt sigur că va ajunge să joace la un turneu final”, a spus selecţionerul „tricolorelor”, Mirel Albon, la Dolce Sport.

Pentru România urmează campania pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019, ce va fi organizat în Franţa.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.