JSport.roJSport.ro

13164225_262077847475337_4124333668794729195_nEchipa U19 a Universităţii Cluj a ratat calificarea în finala Ligii Elitelor în urma loviturilor de la 11 metri, norocul fiind de partea Viitorului lui Gheorghe Hagi în semifinala disputată ieri, la Bucureşti.

Tinerii jucători ai lui „U” au plâns în vestiar la finalul partidei de joi seară, mai ales că au făcut faţă unei echipe care a avut în componenţă numeroşi jucători cu meciuri la activ în Liga I, fiind scoşi din cursa spre titlu de loteria penalty-urilor. Antrenorul Universităţii, Călin Sălăgean, a vorbit pentru CJSport.ro despre evenimentele de la meciul de ieri, punctul culminant pentru tehnicianul clujean fiind ratarea primului penalty al echipei sale, care putea lua un avantaj decisiv după trei lovituri de la 11 metri.

„Mai mult e durere pentru ce s-a întâmplat, pentru că dezamăgiţi nu avem de ce să fim. La penalty-uri s-au pierdut titluri mondiale, au ratat fotbalişti mari. Am exersat aceste lovituri înainte şi i-am ales pe jucătorii care au bătut cel mai bine. Păcat că nu am profitat de prima ratare, pentru că dacă marcam noi imediat cred că era gata. Am ajuns până aici, mai ales prin câte am trecut, şi să pierzi la penalty-uri, e supărare mare. Jucătorii plângeau cu sughiţuri în vestiar, dar nu sunt dărâmaţi pentru că sunt copii şi trec repede peste. Important e că am jucat cu cinci copii din ’99 în teren, cu doar unul din ’97 şi echipa asta o mai avem încă doi ani de-acum încolo. Copiii aceştia sunt o generaţie mult mai bună decât cei cu care am câştigat titlul naţional, au mai multă educaţie fotbalistică, mai mult caracter, nu au existat derapajele care au fost atunci şi au o dorinţă mai mare să reuşească, o să vedeţi că în timp aşa o să fie”, a spus antrenorul lui „U”.

Călin Sălăgean a ţinut să scoată în evidenţă şi diferenţa enormă dintre bugetele celor două cluburi care s-au luptat ieri pentru accederea în finală, acesta fiind mulţumit că echipa sa nu i-a fost cu nimic inferiorară Viitorului.

„Alţii au stat trei ore în şedinţă după ce au pierdut, cum a fost cazul celor de la Dinamo, Viitorul stătea vreo cinci ore dacă îi băteam. Oricum, vorbim de nişte centre de copii şi juniori unde doar pentru combustibil au avut decont de 100.000 de euro, iar noi acum două zile nu aveam bani să plecăm de la Cluj, aşa că putem să ne considerăm campionii morali ai competiţiei. Am jucat împotriva a opt jucători de Liga I, restul fiind titulari la echipele naţionale de juniori, iar aici e bucuria noastră cea mai mare, că ne-am putut lupta cu ei de la egal la egal. Dacă ne dădeau 6-0 nu aveam ce spune, dar băieţii mei nu au jucat rău. Ştiţi situaţia de la noi, facem totul numai din suflet şi pasiune, deşi suntem neplătiţi de şapte luni, ne-am lăsat familiile acasă şi am venit aici să facem performanţă, e dificil”, ne-a mai spus Călin Sălăgean.

Totuşi, antrenorul lui „U” are şi o bilă neagră pentru jucătorii Viitorului, aceştia provocând un scandal la finalul partidei, în urma căruia Darius Irimie a fost eliminat şi va rata finala mică de mâine.

„Copilul a luat roşu fiind complet nevinovat, se ştergea după ce a fost scuipat şi l-a atins pe un adversar, arbitrul spunând că l-ar fi lovit peste faţă. Oricum, cei de la Viitorul sunt nişte caractere de 2 lei. În loc să mergi să te bucuri, tu vii şi îţi scuipi adversarul, aflat în durere, şi îl iei la mişto, iar de-acolo s-au născut toate. Lasă-mă în durerea mea, nu te apuca să faci mişto când nouă ne-a lipsit patru degete să scoatem acel penalty, pentru că portarul a împins mingea în plasa laterală. Iar cel de la care a pornit tot scandalul a luat doar galben, roşu a primit altcineva de la ei. Mâine avem finala mică şi băieţii vor fi motivaţi pentru că există orgoliu, suntem un club cu nume şi nu poţi fi indiferent. E tot o finală, dar acum să vedem cât mai putem, pentru că ambele echipe suntem obosite după jocurile de ieri”, a mai declarat antrenorul Universităţii.

„U” Cluj o va întâlni pe Dinamo în finala mică programată la ora 15:00, de la 17:30 Ardealul Cluj urmând să o întâlnească pe FC Viitorul pentru un loc în Liga Campionilor.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.