JSport.roJSport.ro
foto: arhiva gherlainfo.ro
foto: arhiva gherlainfo.ro

Liga a IV-a din judeţul Cluj a ajuns la etapa a 11-a, una perfectă pentru Vulturul Mintiu Gherlii, care a urcat din nou pe locul doi în clasament, la cinci puncte de Potaissa Turda. Gherlenii au profitat şi de remiza obţinută de Luceafărul Cluj-Napoca, dar şi de pasul greşit al Arieşului, care a pierdut la Câmpia Turzii. Mai jos aveţi o cronică detaliată a etapei.

Luceafărul 2010 Cluj-Viitorul Feleacu 1-1

Luceafărul a ratat o şansă uriaşă de a rămâne pe locul doi în clasament, după remiza de pe teren propriu, 1-1, cu Viitorul Feleacu. Echipa lui Adrian Truşcă a deschis scorul prin Frătean, de altfel şi remarcatul tehnicianul clujean în acest meci, după care Luceafăul a ratat şi o lovitură de la 11 metri. Pe final, oaspeţii au egalat tot dintr-un penalty, transformat de Danciu şi au fost la un pas să dea lovitura în prelungiri, însă mingea trimisă de Mihai Burz a lovit doar bara porţii gazdelor.

“Rezultatul nu prea ne mulţumeşte, pentru că ne aşteptam să câştigăm. Am dominat clar în prima repriză, am avut ocazii multe, am ratat şi un penalty, iar pe un fond de relaxare a jucătorilor mei, când toată lumea aştepta ca meciul să se termine, după o greşelă sinucigaşă a unui jucător s-a dat 11 metri pentru Feleacu şi s-a terminat meciul. Mergem înainte pe drumul nostru, nu e o tragedie, campionatul este lung, jucăm din plăcere şi mai sunt şi astfel de meciuri”, a declarat antrenorul Luceafărului, Adrian Truşcă.

“Am avut o bară în prelungiri şi la ea ne tot gândim de la finalul jocului. Oricum, nu era corect să câştigăm, pentru că în prima repriză au dominat ei, iar apoi am dominat noi şi cred că a fost un rezultat echitabil, până la urmă”, a precizat şi unul dintre oficialii echipei din Feleacu.

Luceafărul: Morar – Creţu, Truşcă R., Truşcă A., Corpodean – Nuţ, Părăvan, Mocan, Toader – Roman, Frătean. Au mai intrat: Saroşi, Filip, Rafa şi Aranyosi

Viitorul: Cosiu-Gădălean, Brie, Turc, Neamţu, Corcea, Macula, Goga, Cheşnoiu, Danciu, Burz. Au mai intrat Grigoroşcuţă, A. Pop, Rusu

Armenopolis Gherla-Someşul Gilău 2-0

Gherlenii pregătiţi de către Stan David şi Cristi Vedean rămân în cărţile promovării după victoria, 2-0, împotriva Someşului Gilău. Succesul Armenopolisului s-a conturat doar după pauză, atunci când atacanţii gherleni au reuşit să desfacă apărarea bine pusă la punct, până atunci, de către tehnicianul Someşului, Rareş Mateş. Golurile gazdelor au fost reuşite de Crăciun şi Pintilescu.

„A fost un meci meci greu pentru că ei s-au apărat mult, au stat pe două linii şi nu au ieşit la joc, s-au bazat doar pe contraatac. Am ratat şi noi mult, dar e bine că am câştigat până la urmă”, a declarat antrenorul gherlenilor, Stan David.

„Eu zic că a cam fost un joc încâlcit de ambele părţi. Noi am avut vreo 2-3 ocazii de gol, dar nefructificate. După pauză, pe fondul unui joc bun de-al lor, a picat şi golul, dar până atunci am avut şi noi şanse importante de a marca pe contraatac, pentru că aşa am gândit jocul. Asta este, am pierdut, dar obiectivul nostru este să promovăm juniori, mai ales că foarte mulţi jucători de la echipă sunt de la noi din comună”, a spus şi antrenorul Someşului, Rareş Mateş.

Armenopolis: Tala-Sîmboan, Vînău, Crişan, Grigorean, David, M. Ionuţ, Bocoş, Crăciun, Morar şi Chiş. Au mai intrat Pintilescu, Moldovan, Mureşan.

Someşul: Biliga-Roşu, Mateş, Muscă, Iacob, Dumitraş, Marton, Crişan, Petrişor, Donca, Pop. Au mai intrat Miron, Mon.

Vulturul Mintiu Gherlii-Someşul 2010 Apahida 1-0

„Vulturii” din Mintiu Gherlii, pregătiţi de antrenorii Adrian Trif şi Paul Stupinean, au urcat pe locul doi după etapa a 11-a, în urma succesului împotriva Someşului Apahida. Singurul gol al meciului a fost reuşit de către Mihai Szabo, în prima repriză, care l-a învins pe Bogdan Chindriş, un jucător de câmp care a fost nevoit să stea în poartă în primele 45 de minute. Apahidenii s-au prezentat doar cu 11 jucători la Mintiu Gherlii şi fără antrenor, iar portarul Chiorean s-a accidentat la încălzire, astfel că locul său a fost luat între buturi de către fundaşul Chindriş, Someşul rămânând în 10 jucători. După pauză, goalkeeper-ul oaspeţilor a reintrat în poartă, deşi acuza din plin accidentarea suferită, însă scorul a rămas neschimbat până la final.

„A fost un joc foarte slab din partea noastră. Am ratat şi destule ocazii, am câştigat cu 1-0 şi sunt trei puncte. Atât. O echipă bună câştigă şi când joacă slab, ca să zic aşa”, a fost declaraţia unui oficial al Vulturului, Gavril Grigoreanu.

„Ei au reuşit să dea gol după o greşeală a noastră, dar în a doua repriză, după ce am jucat în efectiv complet, meciul a fost foarte echilibrat. Pe final am trimis şi fundaşul central în atac încercând să egalăm, dar nu ne-a ieşit. Oricum, ce ne-a deranjat a fost că ei trăgeau de timp din minutul 80, dar asta este”, a declarat preşedintele Someşului, Ovidiu Buiga.

Vulturul: Farcaş A.-Boier, Pop V., Şacu, Pop Fl., Balint, Rus, Sămărtean, Ciotlăuş, Bondor, Szabo. Au mai intrat: Chendrean, Rusu, Trif.

Someşul: Chiorean-Chindriş B, Câmpean, Chindriş M., Gădălean, Pălăcean, Porumb, Dascăl, Paşca, Boboş, Ursuţ.

Industria Sârmei Câmpia Turzii-Arieşul Mihai Viteazu 1-0

Eşec oarecum surprinzător pentru nou-promovata din Mihai Viteazu, Arieşul pierzând, 0-1, pe terenul Industriei Sârmei Câmpia Turzii. Singurul gol al meciului a fost marcat de Câmpean, în urma unei greşeli în apărarea oaspeţilor, după o partidă în care aceştia au păcătuit din nou la finalizare, la fel ca în partidele precedente. Eşecul din această rundă i-a coborât pe locul cinci în clasament pe cei de la Arieşul, la doar un punct deasupra adversarilor din weekendul trecut.

“O victorie muncită, meritată cu o echipă bine organizată, dovadă şi locul din clasament până acum. Per total, cred că am meritat victoria, chiar dacă ocazii au fost de ambele părţi. Ne-au lipsit şi trei dintre titulari şi e destul de greu să faci o formulă câştigătoare în aceste condiţii, dar e bine că am găsit-o. Suntem o echipă nouă, care am demonstrat că putem bate pe oricine, dar şi putem pierde cu oricine. Nu e exclus, din primăvară, să arătăm mai bine, promisiuni avem că se va schimba ceva, acum om vedea”, a declarat antrenorul „sârmarilor”, Valentin Şandru, fost jucător al lui “U” Cluj.

„Fotbalul greşeala aşteaptă. Noi am dominat, am avut ocazii mai multe şi mai clare de gol, dar suferim în continuare la finalizare. Cred că un egal era mai echitabil la cum s-a jucat, adversarul marcând după o greşeală a noastră. Fotbalul greşeala aşteaptă, cum se zice, noi greşim o dată şi adversarul speculează. Trebuia să avem mai multe puncte până acum la câte ocazii ne creem, dar ăsta-i fotbalul”, a spus şi tehnicianul Arieşului, Dorel Mureşan.

Industria: Ursu-Cecălăcean, Bocoş, Moldovan, Marcu, Câmpean, Bucur, Oltean, Dan Florin, Rusu, Voiculeţ

Arieşul: Barta-Oltean, Florea, Tolomeiu, Boboia, Kiss, Varga, Mercean, Fechete, Mureşan, Nemeş. Au mai intrat: Botaş, Rus.

Meciurile Unirea Tritenii de Jos-Ardealul Cluj, 5-0 şi Unirea Floreşti-CFR Dej, 2-2, s-au disputat în devans, în timp ce liderul Potaissa Turda a stat din cauza numărului impar de echipe.

Clasament

# Nume echipa M V E I G P A
1 A.S. POTAISSA 2011 Turda 10 8 1 1 44-9 25p +10
2 A.C.S. VULTURUL Mintiu-Gherlii 10 6 2 2 15-10 20p +5
3 C.S. LUCEAFĂRUL 2010 Cluj-Napoca 9 6 1 2 24-9 19p +4
4 A.C.S. ARMENOPOLIS Gherla 9 5 4 0 20-10 19p +7
5 C.S. ARIEȘUL Mihai Viteazu 10 5 2 3 22-16 17p +2
6 A.C.S. INDUSTRIA SÂRMEI 1921 Câmpia Turzii 10 5 1 4 21-12 16p +1
7 F.C. SOMEȘUL Gilău 10 5 1 4 23-16 16p +1
8 A.S. VIITORUL Feleacu 10 5 1 4 21-24 16p +1
9 A.C.S. UNIREA Tritenii de Jos 10 3 2 5 15-27 11p -4
10 C.S. UNIREA 1946 Florești 10 2 3 5 12-19 9p -6
11 C.S. SOMEȘUL 2010 Apahida 11 2 1 8 18-31 7p -8
12 A.S. C.F.R. Dej 10 1 1 8 10-36 4p -11
13 A.C.S. F.C. ARDEALUL Cluj-Napoca 9 1 0 8 18-44 3p -12
Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.