JSport.roJSport.ro

img_5621Cel mai important campionat din România rezervat juniorilor, Liga Elitelor, îşi va încheia, miercuri, prima parte a sezonului atât la U17, cât şi la U19. La mijlocul acestei săptămâni este programată ultima etapă a turului, iar sâmbătă va debuta returul sezonului la ambele categorii de vârstă. În lipsa Universităţii Cluj, oraşul de pe Someş este reprezentat doar de Ardealul Cluj şi Viitorul Mihai Georgescu, formaţia din cartierul Someşeni fiind singura care s-a înscris atât la U17, cât şi la U19.

La prima categorie de vârstă, echipa lui Claudiu Moldovan a mers aproape fără greşeală până acum, pierzând un singur meci, 0-3 la Arad, cu UTA „Bătrâna Doamnă”. În rest, micii jucători clujeni au câştigat toate cele 11 partide şi conduc în clasamentul seriei Vest cu trei puncte peste arădeni. Ardealul U17 va termina turul miercuri, de la ora 14:00, pe teren propriu cu Interstar Sibiu şi va începe returul sâmbătă, tot la Cluj, cu Unirea Alba Iulia.

Fraţii lor mai mari de la U19 au un sezon mult mai inconstant, jucătorii lui Călin Moldovan aflându-se acum doar pe locul şase. Înfrângerea de la Timişoara, cu ACS Poli, venită după ce Ardealul a obţinut doar victorii pe linie până atunci, a dus la o cădere în clasament a clujenilor, care au mai câştigat doar două din următoarele şase meciuri, unul chiar împotriva liderului LPS Satu Mare. Cu o etapă înainte de finalul turului, Ardealul se află la 10 puncte în spatele sătmărenilor, însă se poate apropia la şapte dacă va câştiga, miercuri, de la ora 12:00, cu Gaz Metan Mediaş, LPS stând în această rundă.

img_1861_1024x683 Cealaltă echipă clujeană din competiţie, Viitorul Mihai Georgescu, are un parcurs mai slab în acest sezon, strângând doar şapte puncte până acum. Elevii lui Laurenţiu Văidean şi Mihai Georgescu au reuşit, totuşi, unul dintre scorurile campionatului, 6-1 pe terenul celor de la LPS Banatul Timişoara, aceasta fiind una din cele doar două victorii de până acum. Viitorul va termina turul la Drobeta Turnu Severin şi va începe a doua parte a campionatului sâmbătă, cu derby-ul local al Clujului împotriva Ardealului, meciul urmând să aibă loc de la ora 12:00, în Someşeni.

În sezonul trecut, Ardealul U19 a jucat finala Ligii Elitelor, fiind învinsă de Viitorul Constanţa, în timp ce formaţia U17 a clujenilor a cucerit medaliile de bronz, după o victorie, 4-0, cu CSU Craiova. Viitorul Mihai Georgescu a terminat pe locul patru campionatul în seria Vest, ratând calificarea la turneul final.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.