JSport.roJSport.ro

Evenimentul zilei de 14 februarie în fotbalul clujean va avea loc de la ora 17:00, în sala de conferinţe a Cluj Arena. Acolo se va desfăşura Adunarea Generală, în cadrul căreia se vor alege preşedintele AJF Cluj şi cei doi vicepreşedinţi, teoretic doar o formalitate.

După aproape două ore de la debut, Adunarea Generală a AJF Cluj s-a încheiat. Încă patru ani, fotbalul clujean va fi condus tot de Vasile Marc.

Vicepreşedintele Arieşului Mihai Viteazu, Ioan Arion, a fost votat drept noul delegat al echipelor de Liga a IV-a în relaţia cu AJF Cluj, în locul lui Ioan Maja, ajuns vicepreşedinte. Propunerea a venit din partea Vulturului Mintiu-Gherlii.

Cei doi candidaţi la funcţia de vicepreşedinte, Ioan Maja şi Leon Pal au fost votaţi în unanimitate.

Vasile Marc a fost votat de aproape toţi participanţii, cu o singură abţinere: Paul Pintilie, reprezentantul Unirii Triteni.

Goga vede partea bună din faptul că există un singur candidat la şefia AJF, menţionând ca a participat la toate Adunările Generale de la celelalte AJF-uri din ţară, “unde a existat mereu o încordare”. Potrivit acestuia, la AJF Ilfov a fost vot secret, însă nu s-a strâns numărul necesar de voturi şi, deşi a existat un singur candidat, acesta nu a putut fi ales. Propunerea ca preşedintele şi vicepreşedinţii să fie aleşi prin vot deschis a fost aprobată în unanimitate de către participanţi.

A luat cuvântul vicepreşedintele FRF, Octavian Goga, care va anunţa, printre altele, şi modalitatea de votare a preşedintelui şi a vicepreşedinţilor AJF. Acesta e singurul care a pornit microfonul înainte de a vorbi.

S-a trecut la votarea rapoartelor prezentate de oficialii AJF Cluj. Toate s-au aprobat în unanimitate.

Cu replica: “Ce este pesimistul? Un optimist bine informat”, Patriţiu Abrudan şi-a încheiat discursul.

Abrudan a vorbit şi despre meciul antologic dintre Unirea Tritenii de Jos şi Potaissa Turda, când s-a validat un gol prin plasa laterală. Acesta a criticat colaborarea dintre arbitru şi observatorul acelui meci. “Eu nu-s împotriva a ceea ce a facut presa atunci, sunt împotriva noastră”

A luat cuvântul Patriţiu Abrudan, fostul preşedinte al AJF: “Mă bucur că Vasile Marc nu a început discursul său cu ‘greaua moştenire'”. Discursul lui Abrudan pare a fi “pata de culoare” a şedinţei de astăzi, acesta reuşind să capteze din plin atenţia participanţilor.

Se va trece la votarea celor prezentate anterior, însă Patriţiu Abrudan, preşedintele de onoare a AJF Cluj, a cerut delegaţilor prezenţi să vorbească, dacă aceştia sunt nemulţumiţi de ce au auzit mai devreme.

A început prezentarea unui nou raport, însă, al Comisiei de Cenzori. Acesta a durat doar cinci minute.

Raportul lui Nicolae Socaciu s-a încheiat, şi acesta fiind aplaudat de asistenţă…

Potrivit lui Nicolae Socaciu, la AJF Cluj este preconizat un venit de 700.000 de lei pe 2017 şi  cheltuieli de 695.000 de lei. O parte dintre participanţi a început, însă, să butoneze telefoanele, aşteptând încheierea prezentării lui Socaciu.

Patriţiu Abrudan l-a întrerupt, la un moment dat, pe Socaciu, intervenind pentru a-l corecta în prezentarea unei sume. “Aşa, ca să nu adormim”, a spus, la final, fostul arbitru.

Se trece acum la prezentarea bilanţului contabil de către trezorierul AJF, Nicolae Socaciu. Asistenţa nu pare prea entuziasmată…

Prezentarea raportului activităţii AJF Cluj s-a încheiat. Vasile Marc a vorbit aproape o oră

Vasile Marc arată cu degetul Consiliul Judeţean (CJ) pentru sprijinul financiar aproape inexistent, în 2016 CJ Cluj acordând doar 3.000 de lei, acesta dând de înţeles că Vasile Sălătioan, consilier PSD, se opune alocării fondurilor către AJF.

De menţionat că tot ce citeşte preşedintele AJF Cluj de pe foaie se vede şi pe proiectorul de la Cluj Arena (foto jos)

Marc a “urecheat” Comisia de fotbal in sală: “există, dar lipseşte cu desăvârşire. Clujana Cluj are rezultate foarte modeste”

Prezentarea AJF Cluj se prelungeşte peste aşteptările multor participanţi, care încep să se foiască în scaun şi să vorbească cu “vecinii”. Vasile Marc a ajuns acum la capitolul arbitraj.

În cadrul prezentării numărului de echipe şi jucători din cadrul AJF Cluj se aminteşte de faptul că Potaissa Turda, “spre ruşinea noastră”, nu s-a prezentat la barajul din 2015 pentru promovarea în Liga a III-a.

A fost anunţat, printre altele, şi bugetul AJF Cluj pe 2016. Astfel, veniturile au fost de 753.484 lei, iar cheltuielile au însumat 672.075 de lei. Fotbalul clujean a înregistrat un profit pe anul trecut de 81.409 lei.

Preşedintele AJF face o prezentare a instituţiei pe care o conduce, în faţa a aproximativ 150 de persoane. Comisia de Disciplină a fost prezentată de către Marc drept “cea mai iubită de către dumneavoastră”.

Vasile Marc a anunţat lista cu membrii nou afiliaţi, inclusiv Universitatea Cluj, aceasta fiind aprobată în unanimitate. Vicepreşedintee Ovidiu Fărăgău i-a atras atenţia, apoi, şefului AJF că a uitat să prezinte invitaţii şedinţei, printre aceştia numărându-se vicepreşedintele FRF, Octavian Goga, dar şi fostul şef al AJF, Patriţiu Abrudan, pe care Marc i-a prezentat în aplauzele asistenţei, cerându-şi scuze pentru “lipsa de politeţe”.

17:15 Şedinţa a început, cu preşedintele Vasile Marc citInd ordinea de zi. Acesta vorbeşte din picioare, microfonul nefiind pornit.

17:02 Delegaţii echipelor din judeţ aşteaptă să fie înregistraţi

Ordinea de zi:

 1. Constatarea întrunirii cvorumului;
 2. Aprobarea Ordinii de zi;
 3. Alocuțiunea președintelui A.J.F.;
 4. Desemnarea scrutătorilor și a Comisiei de Validare a voturilor;
 5. Desemnarea a 3 persoane pentru întocmirea procesului-verbal oficial al Adunării Generale;
 6. Validarea membrilor asociației noi afiliați și a celor suspendați sau excluși, care nu mai activează ori s-au desființat;
 7. Prezentarea raportului Comitetului Executiv și a raportului administrației A.J.F. pe perioada parcursă de la ultima Adunare Generală;
 8. Prezentarea bilanțului contabil pe anul precedent, aprobarea prin vot a acestuia și descărcarea de gestiune a Comitetului Executiv;
 9. Prezentarea sintezei raportului Comisiei de Cenzori și aprobarea acestuia prin vot;
 10. Prezentarea și aprobarea planului anual de activitate și a bugetului anual de venituri și cheltuieli;
 11. Alegerea Președintelui A.J.F., a celor doi Vicepreședinți și validarea alegerilor desfășurate pentru desemnarea celorlalți membri ai Comitetului Executiv, precum și validarea Secretarului General, Trezorierului și Președintelui Comisiei Județene a Arbitrilor numiți de președintele ales;
 12. Alegerea președintelui și a membrilor Comisiei de Cenzori;
 13. Diverse
Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.