JSport.roJSport.ro

Echipa naţională a României a câştigat meciul amical cu Turcia, 2-0, disputat joi seara pe stadionul din Gruia.

Ambele goluri au fost marcate de Gheorghe Grozav, la frumuseţea jocului contribuind şi cei aproximativ 16.000 de spectatori, care l-au impresionat şi pe selecţionerul Turciei, Mircea Lucescu.

Numele celui mai important antrenor din istoria României a fost scandat atât la pauză, cât mai ales la final, Lucescu oprindu-se câteva secunde la intrarea în tunel pentru a-i saluta pe românii din tribune. De asemenea, Niţă şi Alibec au fost încurajaţi „suplimentar” la această partidă, sprijinul arătat de suporteri „tricolorilor” mulţumindu-l şi pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

„A fost o surpriză plăcută pentru mine publicul. Dar, dincolo de raportul pe care l-a avut cu mine, remarc participarea publicului la acest meci. A fost o atmosferă extraordinară de fotbal, într-un meci de pregătire s-a comportat foarte bine şi a împins echipa la joc, la un angajament total. Cred că a avut o parte din merite pentru ritmul în care a jucat România”, a declarat Lucescu, premiat de Federaţia Română de Fotbal înaintea acestui meci.

Cel mai emoţionat de pe teren a fost portarul Florin Niţă, al cărui nume i-a fost strigat de spectatori la debutul pentru echipa naţională, goalkeeper-ul FSCB-ului găsindu-şi cu greu cuvintele la final. „Acest moment l-am aşteptat de când m-am apucat de fotbal. E un moment unic şi mi-am dorit asta de mic copil. Am simţit o mare onoare să apăr poarta echipei naţionale şi sunt foarte fericit. Cred că voi înrăma acest tricou”, a spus Niţă.

Jucătorul decisiv în victoria contra turcilor a fost, însă, Gicu Grozav, aflat sub contract chiar cu echipa turcă Karabukspor. În mare formă şi la declaraţii, jucătorul originar din Alba Iulia a spus că abia aşeaptă să se întoarcă la echipa sa de club. „Nu mă tem să mă întorc în Turcia, chiar o să mă duc cu sufletul la gură acolo. Să fac mişto poate e mult spus, dar râdem în vestiar, glumim şi ne simţim bine. Mă bucur că am reuşit să facem aceşti suporteri fericiţi”, a precizat şi atacantul în vârstă de 27 de ani.

“Atmosfera a fost foarte frumoasă şi întotdeauna la Cluj atmosfera a fost la fel. Ne dorim ca echipa naţională să joace oriunde în ţară şi oriunde infrastructura permite”, Răzvan Burleanu, preşedinte FRF

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.