JSport.roJSport.ro
foto: Facebook
foto: Facebook/arhiva personala

Reprezentanţii clubului Sănătatea Cluj au motive de sărbătoare în aceste zile. Pentru prima oară în istorie, un jucător care evoluează pentru „viruşii verzi” a fost convocat la echipa naţională a României. Este vorba de selecţionata U19, care va disputa trei meciuri în cadrul preliminariilor pentru EURO 2016.

Theodor Bota este om de bază în echipa pregătită de Marius Semeniuc, însă va lipsi o bună perioadă de timp în luna noiembrie, atunci când va merge la lotul naţional pregătit de Andrei Spier.

„Ne bucurăm foarte tare pentru prima convocare la echipa naţională din istoria clubului, chiar dacă Theo este împrumutat la noi de FC Viitorul Mihai Georgescu. El e un copil bun, are 18 ani tot ce îi trebuie ca să ajungă un mare fotbalist, iar lucrurile merg în direcţia bună. Este un om de bază la noi în echipă, însă, este adevărat, ne va lipsi din 4 până în 18 noiembrie, atât cât durează acţiunea echipei naţionale”, a declarat antrenorul Sănătăţii, Marius Semeniuc.

România va juca împotriva Insulelor Feroe, în 12 noiembrie, împotriva Andorrei, în 14 noiembrie, iar cel mai greu meci îl va avea contra Elveţiei, pe 17 noiembrie. Din această grupă, ce va fi găzduită de Oradea, se vor califica la Turul de Elită primele două clasate. Abia după terminarea acestui turneu se vor cunoaşte şi formaţiile calificate direct la Campionatul European, acolo unde ajung, însă, doar opt echipe din cele 52 care iau startul în preliminarii.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.