Cristiano Ronaldo a marcat două goluri contra Ungariei, în primul meci jucat de Portugalia la Euro 2020 (3-0). Astfel, atacantul în vârstă de 36 de ani a devenit cel mai marcator din istoria turneelor finale ale Campionatului European. CR7 are acum 11 reușite, cu două mai multe decât Michel Platini.

Ronaldo doborâse un alt record prin simpla participare la această ediție a „Europeanului”: este primul fotbalist care își reprezintă țara la cinci turnee. De asemenea, prin succesul în fața ungurilor, atacantul lansat în fotbalul mare de Ladislau Boloni și-a trecut în cont a 12-a victorie la un Euro, performanță unică în istoria fotbalului.

Performanța lusitanului nu a rămas fără ecouri. Foste glorii ale fotbalului mondial și-au exprimat admirația față de vârful Portugaliei. „Este un record arogant. Ce vreau să spun, 106 goluri marcate pentru echipa națională este ceva extraordinar. Continuă să bată record după record și nu știu când are de gând să se oprească”, a declarat  Garry Neville, cel care a scris istorie în tricoul lui Manchester United.

În prezent analist tv, fostul „diavol” nu s-a referit doar la calitățile sportive ale lui Cristiano Ronaldo, ci și la discursul acestuia: „Atunci când dau interviuri după meci, cei mai mulți fotbaliști vorbesc despre ei. Priviți-l pe Cristiano Ronaldo. El se referă întotdeauna la echipă. Vrea să fie cel mai bun jucător din lume, dar, în același timp, nu subminează niciodată importanța colectivului”.

Recordul lui Ali Daei este în pericol

La rândul său, Gary Lineker a considerat că Ronaldo a avut o evoluție senzațională contra Ungariei, chiar dacă a marcat abia pe final. „Viva Ronaldoooo, Doamne, ce record! Este incredibil băiatul acesta!”, a scris Rio Ferdinand pe Twitter, despre fostul coechipier de la Manchester United.

Portugalia mai are de jucat cel puțin două meciuri la Euro 2020, contra Germaniei și Franței. Dacă va mai înscrie trei de trei ori, Cristiano Ronaldo va egala recordul de 109 goluri marcate de un fotbalist pentru echipa națională, deținut în acest moment de iranianul Ali Daei.

Dincolo de obiectivele personale, CR7 va avea de muncit din greu pentru echipă. La casele de pariuri online, Portugalia are cota 9.00 să câștige Campionatul European de fotbal. Asta înseamnă că cine pariază 100 de lei pe lusitani câștigă 900 de lei, în cazul în care Cristiano Ronaldo și ai lui ridică trofeul deasupra capului, așa cum au făcut-o în ediția precedentă, când au învins-o pe Franța (1-0) în finală.

Un gest care a cutremurat piața financiară

Cristiano Ronaldo nu este doar un sportiv fantastic, ci și unul dintre cei mai importanți influenceri din lume. Portughezul are peste 500 de milioane de urmăritori pe rețelele sociale. Este prima vedetă care a ajuns la acest nivel.

Forța sa mediatică și-a spus cuvântul zilele trecute. Participând la o conferință de presă, fotbalistul a dat la o parte două sticle de Coca-Cola, care erau în fața sa. A luat apoi o sticlă de apă și a spus în fața camerelor de filmat: „Apă și Coca-Cola…Beți apă!”. După acest gest, acțiunile Coca-Cola au scăzut cu 1,6%, pierderile producătorului de băuturi răcoritoare fiind estimate la 4 miliarde de dolari.

Potrivit Buzz Bingo, Ronaldo a câștigat 50,3 milioane de dolari din postări sponsorizate pe Instagram în 2020. Următorul în acest top a fost Lionel Messi, cu „numai” 30,4 milioane de dolari.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte