JSport.roJSport.ro
Narcis Bodocan a promovat în lotul Ligii a III-a

Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Cluj, prin Comisia Judeţeană de Arbitri, a prezentat, la final de an 2017, o statistică a arbitrajului judeţean.

Astfel, potrivit unor documente care au intrat şi în posesia CJSport.ro, la sfârşitul anului trecut existau 205 arbitri în evidenţa comisiei judeţene, cu trei mai puţin decât în luna decembrie a anului 2016.

Dintre aceştia, 31 sunt arbitri divizionari (2 la futsal, 3 la Liga I, 6 la Liga a II-a şi 20 la Liga a III-a), iar 174 fac parte din loturile judeţene (65 de arbitri de categoria I, 33 de categoria a II-a şi 76 de arbitri stagiari). Pe parcursul anului 2017 au fost organizate şi examene de categorie, 12 arbitri promovând în categoria I şi 10 în categoria a II-a, iar 19 arbitri stagiari au promovat Şcoala de Arbitri.

De asemenea, doi arbitri au fost transferaţi în Colegiul Cluj din judeţele Hunedoara şi Vâlcea, iar Narcis Bodocan (prin programul de “Tinere Talente”) şi Claudiu Ionuţ Georgiu (prin examen) au promovat în lotul Ligii a III-a. Pe de altă parte, Teodora Albon, Miklos Nagy, Sergiu Jucan şi Andra Drăgan sunt doar patru dintre arbitrii care s-au retras şi au „dispărut” din evidenţa AJF, astfel că numărul arbitrilor activi la finalul lui 2017 este de 205.

Anul trecut au fost organizate şi 25 de şedinţe săptămânale cu arbitri, însă media de participare la o astfel de şedinţă a fost de doar 35 de persoane. În evidenţele AJF există şi 47 de observatori, dintre care 25 sunt „afiliaţi” comisiei Cluj, 10 comisiei Câmpia Turzii, şapte la Gherla şi cinci la Dej, aceştia având, însă, şi un cuvânt greu de spus în rapoartele întocmite după meciuri.

Mai jos aveţi principalele reproşuri pe care observatorii le-au adus arbitrilor, excesul de zel şi infatuarea fiind două dintre „caracterizările” făcute anumitor centrali şi asistenţi în 2017. Tot la final puteţi vedea şi o informare referitoare la testarea fizică şi teoretică a arbitrilor.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.