JSport.roJSport.ro

img_3837_1024x683Asociaţia Judeţeană de Fotbal (AJF) Cluj a renunţat complet la ideea de a mai programa în anul 2016 şi două etape din returul acestui sezon. Zăpada venită mult prea devreme peste judeţul Cluj a amânat deja un meci, iar în cazul în care aceasta se va şi topi în următoarea perioadă multe terenuri vor deveni impracticabile.

În aceste condiţii, dar şi pentru că majoritatea echipelor nu a fost de acord cu începerea mai devreme a returului, oficialii AJF Cluj au decis ca etapa a 15-a, programată la finalul săptămânii viitoare, să fie ultima din acest an. „Mai avem şi câteva restanţe de disputat, aşa că vrem ca în acest an să ajungem la zero cu meciurile, iar din 2017 să începem returul”, a declarat şeful Comisiei de Competiţii din cadrul AJF Cluj, Eugen Hang.

Una dintre echipele care au exclus din start începerea returului în acest an a fost Unirea Tritenii de Jos, formaţie care ar fi întâlnit-o pe Universitatea Cluj în etapa a doua. Cum terenul din comuna situată în apropiere de Câmpia Turzii nu rezistă prea mult la precipitaţii, exista pericolul ca zăpada să se topească până în 11 decembrie, caz în care meciul s-ar fi disputat în condiţii dificile.

„Nu se poate juca în asemenea condiţii, era o batjocură şi pentru noi, şi pentru ei. Ok, joc eu cu Universitatea, dar nu sunt absurd acum să otrăvesc fântânile, vorba aia. Chiar nu pot s-o aduc pe ’U’ Cluj în mocirlă. Vom juca anul viitor, atunci când terenurile vor fi bune”, a spus antrenorul Triteniului, Andrei Pintilie, înainte ca decizia dinspre AJF Cluj să fie una oficială.

Pe de altă parte, există şi riscul ca returul să debuteze în luna februarie, iar condiţiile să nu difere foarte mult de cele actuale. Potrivit unui reprezentant al AJF, există un document venit dinspre FRF potrivit căruia ultimul meci al sezonului, finala Cupei României, faza judeţeană, ar trebui să aibă loc în 3 iunie, astfel că ultima etapă a campionatului ar urma să fie programată în luna mai. În aceste condiţii, dacă nu va exista nicio etapă intermediară, principalul adversar, de altfel, al multor echipe din Liga a IV-A, atunci returul va trebui să înceapă la mijlocul lunii februarie.

Până la o hotărâre a AJF Cluj în acest caz, penultima etapă a turului va debuta astăzi, de la ora 14:00, cu meciul dintre Viitorul Mihai Georgescu şi Olimpia Gherla. Gazdele se vor prezenta la meci cu echipa a doua, însă, pentru că tot astăzi Viitorul va juca la Drobeta Turnu Severin în ultima rundă a turului din Liga Elitelor.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.