JSport.roJSport.ro

IMG_2526_1200x800Universitatea Cluj îşi va continua tradiţia de aproape un secol şi în următorii ani.

Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca a votat, în această după-amiază, transferarea mărcii “Universitatea Cluj U 1919” către Asociaţia Club Sportiv de Fotbal „Alb-Negru” a Studenţilor Clujeni, iar echipa se va putea înscrie în Liga a IV-a.

“Este un moment de istorie, un nou moment de continuitate a Universităţii Cluj, care trece într-o altă etapă. Încă din luna februarie am pregătit pas cu pas un demers alternativ, în cazul în care nu se mai putea continua cu vechea societate. Vreau să le mulţumesc tuturor factorilor care s-au implicat în acest proiect, mulţumesc şi galeriei care a înţeles, pentru că nu urma să avem paralel două echipe ‘U’ Cluj, asociaţia creată intra în vigoare doar dacă acel proiect nu îşi putea continua activitatea. Din nefericire, el nu a mers mai departe, avem toate documentele în acest sens, şi am activat această formulă. Misiunea principală a primarului se apropie de sfârşit, iar de acum e treaba profesioniştilor din fotbal să se pronunţe”, a declarat primarul Emil Boc la începutul şedinţei de îndată a CL, consilierii trecând mai apoi la vot, care avea să fie doar o formalitate.

Cu o singură abţinere, cea a lui Radu Constantea, consilierul local care a lucrat cel mai mult la noul proiect al Universităţii, ambele puncte de pe ordinea de zi care aveau legătură cu “U” au trecut. Cu 19 voturi, din 20 de consilieri prezenţi, s-a votat încetarea contractului de licenţă exclusivă a mărcii “U” cu vechea societate, condusă în ultimii ani de către Marieta Anastasescu, iar mai apoi transferul acesteia spre asociaţia care va continua să menţină viu spiritul Universităţii.

În Sala de Sticlă a primăriei clujene au fost şi câţiva suporterii ai “şepcilor roşii”, toată lumea aplaudând la final începerea unei noi ere la “U” Cluj.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.