JSport.roJSport.ro
foto: facebook/Olimpia Cluj
foto: facebook/Olimpia Cluj

Campioana României la fotbal feminin, Olimpia Cluj, se pregăteşte pentru o nouă participare în cea mai importantă competiţie europeană la nivel de cluburi, Liga Campionilor.

Formaţia antrenată de Mirel Albon a primit o veste bună înaintea tragerii la sorţi din 24 iunie, ardelencele urmând să fie cap de serie şi, teoretic, vor întâlni adversari mai slabi în grupele din prima fază a întrecerii. Vor exista nouă grupe a câte patru formaţii, în fiecare serie urmând să existe câte o echipă care şi-a câştigat dreptul de a organiza meciurile din grupe, ce se vor desfăşura în doar cinci zile.

Clujencele vor să evite adversari precum Medyk Konin (Polonia), Pomurje (Slovenia), Osijek (Croația) sau Avaldsnes (Norvegia), primele trei urmând să găzduiască şi grupa din care fac parte, pentru Olimpia mai accesibilă fiind o deplasare în Irlanda sau Ţara Galilor.

„Statutul de cap de serie ne avantajează. Totuși, în urna 2 sunt formații pe care prefer să le evităm: cele trei echipe care vor fi gazde și vicecampioana Norvegiei, țară cu un campionat foarte puternic. Sper să intrăm în grupa ale cărei meciuri se vor juca în Irlanda sau Țara Galilor. Oricum, în edițiile precedente, fetele s-au descurcat mai bine atunci când au evoluat în deplasare. Când Olimpia a fost gazdă, presiunea a fost mai mare, prezența în tribune a familiilor și prietenilor le-a timorat pe jucătoare”, a declarat antrenorul Olimpiei, Mirel Albon, pentru frf.ro.

Meciurile din grupe se vor juca în perioada 23-28 august, iar cele nouă câştigătoare se vor califica în şaisprezecimile de finală, acolo unde vor intra în competiţie alte 23 de echipe. Cea mai mare performanţă a clujencelor în Liga Campionilor a fost atingerea optimilor de finală, în 2012.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.