JSport.roJSport.ro

Comisia de Recurs a Federaţiei Române de Fotbal i-a dat dreptate team managerului Unirii Triteni, Paul Pintilie, care a fost suspendat un an de către Comisia de Disciplină a AJF Cluj, măsură menţinută de Comisia de Apel.

Astfel, această suspendare a fost anulată, iar Pintilie, încurajat de decizia dată dinspre FRF, a ieşit la atac. Cel mai probabil, oficialul Unirii urmează să-i dea în judecată pe cei pe care îi consideră vinovaţi de faptul că au dat o decizie care, ulterior, a fost considerată greşită de către FRF.

“Nu am cerut cheltuieli de judecată la FRF pentru că nu voiam ca aceste cheltuieli să le plătească AJF, pentru că AJF e finanţat din banii cluburilor şi, de fapt, plăteau cluburile. O să continui războiul împotriva membrilor comisiilor, în civil sau penal, aşteptăm motivarea deciziei de la Federaţie. Eu vreau ca cineva să plătească pentru greşeala pe care au făcut-o, pentru că am avut de suferit foarte mult din punct de vedere financiar, dar am şi stat în astea trei luni 40 de meciuri la seniori, juniori A1 şi juniori E. Sper că aceste comisii nu vor mai fi lăsate să judece începând de luni. Ele îşi fac vendetele, cu mine domnul Parlapan (n.r.-Liviu Parlapan, preşedintele Comisiei de Disciplină) şi-a făcut vendeta personală şi s-a dovedit că am fost suspendat pentru nimic. În plus, am fost suspendat 12 etape din postura de spectator, un precedent în istoria României”, ne-a spus oficialul Unirii Triteni.

Acea pedeapsă a fost primită pentru că Pintilie a avut un comportament nesportiv la un meci al echipei sale de juniori, acesta fiind atunci în tribună şi nemaiîndeplinind nicio funcţie la Unirea Triteni.

“S-au dat aceste decizii pentru că nu a fost precedent ca cineva să meargă să facă recurs la FRF şi, dacă nu ştiam de ce, acum am aflat: din cauza costurilor financiare. Cineva a mers mai departe şi a dovedit cine sunt comisiile astea. Am demonstrat că eu, Paul Pintilie, şi chiar Unirea Triteni am avut dreptate. Războiul e încă la început faţă de membrii comisiilor. Domnul Parlapan a încercat să-mi creeze o imagine care nu e reală şi a trimis la FRF hârtii cum că eu am suferit fapte de natură penală. O să plătească pentru toate afirmaţiile neadevărate făcute la adresa mea. Am un apel la AJF, care continuă cu abuzurile, şi sper că acum s-au calmat după decizia de la FRF. Ambele comisii au judecat cazurile astea ca în anii ’50, pe vremea comunismului”, a mai precizat oficialul Unirii Triteni.

Acesta a avut un mesaj şi pentru preşedintele AJF Cluj, Vasile Marc, căruia i-a cerut atât înlocuirea membrilor celor două comisii, cât şi anularea, printr-un Comitet Executiv de Urgenţă, a suspendării de 12 etape.

„Sper ca domnul Marc, care a spus telefonic înainte de apelul de la AJF că dacă cei de la Comisie au greşit vor fi schimbaţi, are onoarea să-şi respecte cuvântul. În caz contrar, o să înţeleg că totul s-a făcut cu ştiinţa lui. Comisiile alea sunt un grup infracţional, iar dacă domnul Marc nu le va demite înseamnă că e capul grupului. Mingea e acum la domnul Marc şi sper că se va întâlni de urgenţă Comitetul Executiv să anuleze suspendarea de 12 etape ca să nu mai ajungem iar la FRF şi să pătăm încă o dată imaginea AJF-ului, care acum e la pământ. Am trei cerinţe la domnul Marc: să demită Comisia de Disciplină, Comisia de Apel şi să anuleze suspendarea mea în Comitetul Executiv. Dacă nu va face asta, înseamnă că domnul Marc a fost păpuşarul acestei mascarade. Poate că asta mi se trage şi de la alegerile din iarnă, nu ştiu, pot să înţeleg orice”, mai spune reprezentantul Triteniului.

Contactat de CJSport.ro, preşedintele Vasile Marc a refuzat să comenteze afirmaţiile lui Pintilie. Potrivit unor surse din interiorul AJF, însă, Marc este decis să nu facă nicio înlocuire în cadrul celor două comisii, acesta fiind mulţumit de activitatea lor.

Pe „lista lui Pintilie” se află, însă, şi reprezentantul cluburilor din Liga a IV-a în Comitetul Executiv, Ioan Arion. Oficialul echipei Arieşul Mihai Viteazu a intrat în colimatorul team-managerului Triteniului din cauza unei hârtii pe care acesta ar fi întocmit-o.

“Cea mai mare dezamăgire pe care am văzut-o în dosarul de la FRF e legată de domnul Arion, de la Mihai Viteazu. El a trimis o hârtie la AJF cum că eu, în luna mai, am stat pe bancă la un meci, că m-a văzut el, nişte aberaţii. Şi când l-am întrebat dacă e adevărat, pentru că în motivare scrie că a refuzat să prezinte probe, a spus că nu. Dar la FRF a apărut o hârtie de la domnul Arion. El e reprezentantul cluburilor în Comitetul Executiv al Ligii a IV-a şi, pe viitor, dacă mi se va ridica suspendarea de 12 etape, o să mă lupt să fie schimbat din Comitetul Executiv, pentru că acest Arion apără interesele altora, nu ale cluburilor”, a mai declarat Paul Pintilie.

Ioan Arion i-a răspuns oficialului de la Triteni, menţionând că oricum vrea să-şi dea demisia din funcţia pe care acum o reprezintă.

„Fiecare să respecte regulamentele în vigoare, pentru că eu nu am treabă nici cu unul, nici cu altul. Dacă fiecare ar respecta competiţia şi regulamentele în vigoare, competiţia ar fi mult mai bună şi nu s-ar întâmpla atâtea minuni. În primul rând, să se respecte fiecare pe el însuşi, apoi pe cel de lângă el şi competiţia, să nu se ajungă tot timpul la cancanuri. Iar domnul Pintilie să stea liniştit, pentru că o să-mi dau eu demisia din funcţia de reprezentant al cluburilor, nu aştept să mi-o ceară el”, a replicat oficialul echipei Arieşul Mihai Viteazu.

Paul Pintilie a fost suspendat un an de către Comisia de Disciplină a AJF la finalul lunii august, după ce nu ar fi respectat o sancţiune iniţială de şase etape. Acesta şi-a dat demisia din orice funcţie avută la Unirea Triteni, a urmărit din tribună meciurile, însă a primit o altă suspendare de 12 etape pentru un comportament nesportiv, care îi intra în vigoare după ce redevenea oficial al echipei. Pintilie a atacat decizia de suspendare primită pe un an la Comisia de Recurs a FRF, care, după mai multe termene, amânări şi o repunere pe rol a dosarului, i-a dat câştig de cauză săptămâna trecută.

La suspendarea de 12 etape Pintilie a făcut apel, acesta judecându-se acum la AJF.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.