JSport.roJSport.ro

IMG_6500Sănătatea Cluj traversează cel mai bun sezon din ultimii patru ani, însă pretenţiile rămân în continuare la nivel de Liga a III-a. Formaţia patronată de Aurelian Ghişa iernează pe locul opt în clasamentului seriei a cincea, iar o clasare identică şi la finalul campionatului înseamnă un nou sezon reuşit.

Lipsa fondurilor este principala cauză pentru care echipa devenită cunoscută în România mai ales datorită parcursului din Cupa României nu speră la mai mult, astfel că menţinerea în Liga a III-a reprezintă maximum ce poate fi propus.

„Echipa este extrem de greu de ţinut. Am pierdut şi mulţi sponsori care ne ajutau, nici aşa nu aveam prea mulţi, dar veneau nişte sume. Oricum, din ce în ce mai puţini oameni se îndreaptă către sport. Ne-au susţinut în special medicii veterinari, dar nici ei nu stau bine financiar, nici fermele nu o duc mai bine. Nu există foarte mulţi bani, de pe o lună pe alta ni-i strângem, ni-i aranjăm, îi programăm, îi împărţim, numai noi ştim cât de greu poate fi, dar reuşim să susţinem echipa. Nici nu ne propunem mari performanţe, decât să putem duce echipa mai departe. În acest sezon suntem în regulă până acum, obiectivul este locurile 5-10 şi dacă ne încadrăm aici suntem mulţumiţi”, ne-a declarat patronul Sănătăţii Cluj, Aurelian Ghişa, cel care devine coechipier cu “angajaţii” săi de câte ori are ocazia, însă recunoaşte că, mai nou, doar la meciurile amicale mai îmbracă şi tricoul de joc.

Sezonul mai bun avut până acum se datorează, potrivit omului care se zbate zilnic pentru echipa de fotbal, lui Dan Florin şi Dan Matei, cei doi jucători cu experienţă care au schimbat complet faţa echipei din toamnă. Alături de ei au început să crească şi jucătorii mai tineri din lot, cel mai bun exemplu fiind Theodor Botă, atacantul care a evoluat în tur pentru Sănătatea semnând cu Steaua în decembrie.

„S-a diversificat puţin lotul şi, pe lângă jucătorii mai vechi pe care i-am avut, au mai venit şi cei doi, Dan Matei şi Dan Florin, care fac diferenţa şi îi pun în valoare şi pe ceilalţi jucători. Când ai o siguranţă la mijloc şi în spate, automat îi pui în valoare şi pe ceilalţi. Echipa din acest an este echilibrată din toate punctele de vedere, relaţiile de joc dintre compartimente sunt extraordinare, poate şi antrenorul Marius Semeniuc a câştigat puţină experienţă şi vede altfel lucrurile. Avem, însă, şi juniorii care fac, la rândul lor, de multe ori diferenţa. Theo Botă a plecat de la noi la Steaua şi m-am bucurat că şi la nivelul acesta se pot face lucruri bune, să formezi un jucător, practic el a fost pus în valoare de către echipă”, a mai spus Aurelian Ghişa.

Sănătatea începe returul contra Unirii Dej, pe teren propriu, iar dacă jocul bun din tur continuă şi în a doua parte a sezonului, „viruşii” pot chiar arbitra lupta pentru promovare. Patronul Sănătăţii a spus că nu-l interesează cine va ajunge în liga secundă, însă nu-i acordă aproape nicio şansă în această luptă Unirii Jucu, singura formaţie din primele cinci clasate pe care Sănătatea a reuşit să o încurce în turul campionatului.

Meciurile din Liga a III-a se vor relua în 5 martie.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.