JSport.roJSport.ro

Nu mai e demult un secret faptul că, la nivel de copii şi juniori, Clujul este la un nivel foarte ridicat, iar pe final de an 2016 acest lucru se confirmă din nou.

Luceafărul 2010 Cluj-Napoca a reuşit performanţa de a se califica, fără înfrângere, la turneul final al Trofeului „Gheorghe Ene”, după ce a ocupat locul întâi la turneul zonal de la Zalău. În meciurile de la finalul acestei săptămâni, micii jucători pregătiţi de Adrian Truşcă, Paul Dîrjan şi Mihai Frătean au obţinut patru victorii şi o remiză, terminând la egalitate, astăzi, cu Transilvania Bistriţa, acest joc nemaivând nicio importanţă în stabilirea clasamentului final.

Turneul “Gheorghe Ene” este rezervat copiilor născuţi în 2008, însă au existat în lotul Luceafărului şi jucători din 2009, performanţa fiind cu atât mai notabilă.

„Avem o echipă bună, dar a fost destul de greu la acest turneu. Suntem un pic obosiţi, însă a meritat. Ne-am calificat la turneul final fără înfrângere, iar acolo vrem tot locul întâi, pentru că nu ne e frică de nimeni. Încă nu ştim unde se va ţine, dar vrem să mergem să facem o figură frumoasă, pentru că dacă le-am bătut pe Steaua, Dinamo sau Academia Hagi până acum, mergem cu pânzele sus. Obiectivul e să câştigăm, acum dacă merităm e bine, dacă nu, asta este, copiii au timp să demonstreze, important e că se munceşte bine şi rezultatele pe termen lung nu o să se lase aşteptate”, ne-a declarat Adrian Truşcă, unul dintre antrenorii mândri ai Luceafărului 2010 de performanţa micilor copii.

De altfel, Luca Ţelină a obţinut şi trofeul individual pentru „cel mai bun jucător al turneului”, iar antrenorul său a ţinut să spună şi că rezultatele Luceafărului 2010 nu sunt deloc întâmplătoare. Potrivit lui Truşcă, orele numeroase de antrenament şi sacrificiile sunt secretul care stau în spatele unor astfel de performanţe.

„Noi încercăm să avem cât mai multe ore de antrenament, obligatoriu şase, chiar şi 10 uneori. Avem trei antrenori la un antrenament, avem părinţi care fac sacrificii să-i aducă pe copii la antrenament, iar noi facem sacrificii materiale, pentru că avem un sponsor puternic lângă noi, Wooden Technic, care ne sprijină necondiţionat, pe termen lung. Asta înseamnă că lucrăm pe calitate, iar rezultatele nu sunt întâmplătoare şi mergem înspre bine cu copiii noştri, fără să luăm din alte oraşe. Anul acesta am câştigat la Târgu Mureş, la Cluj, la Braşov nu am pierdut niciun meci şi am luat finala mică”, a mai declarat cel care a înfiinţat Luceafărul 2010, în urmă cu şase ani.

Turneul final al Trofeului „Gheorghe Ene” se va desfăşura în perioada 20-22 decembrie, săptămâna viitoare urmând să se decidă gazda acestei faze, la care participă cele mai bune opt echipe din ţară la categoria 2008. Cel mai probabil, din cauza programului aglomerat din Sala Sporturilor “Horia Demian”, acest turneu nu va putea fi organizat la Cluj.

Mai jos aveţi rezultatele Luceafărului 2010 la turneul zonal de la Zalău şi lotul de jucători care a obţinut calificarea la turneul naţional.

REZULTATE

Luceafărul 2010 Cluj-Plimob Sighet 4-3

Luceafărul 2010 Cluj-Viitorul Zalău 2-0

Luceafărul 2010 Cluj-Viitorul Marghita 5-1

Luceafărul 2010 Cluj-Il Calcio Satu Mare 2-1

Luceafărul 2010 Cluj-Transilvania Bistriţa 2-2

Lot de jucători

Portari: Iustin Pop, David Turc

Jucători de câmp: Artur Szabo, Patrick Coroian, Şerban Bara, Luca Lupşa, Bogdan Trif, Luca Ţelină, David Gubău, Mark Farkas, Andrei Cubleşan.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.