JSport.roJSport.ro

Suporteri CFR ClujCFR Cluj va fi susţinută de peste 1.500 de fani la finala Cupei României programată marţi de la 21.30 în Bucureşti, cu Dinamo. Galeria “feroviarilor” promite o coregrafie spectaculoasă.

Aproximativ 700-800 de fani vor face deplasarea la Bucureşti cu cele 15 autocare care vor pleca marţi de la stadionul Dr. Constantin Rădulescu, alte câteva sute de simpatizanţi ai formaţiei urmând să sosească în capitală cu autoturismele proprii, atât din Cluj cât şi din alte judeţe ale ţării.

“Am primit enorm de multe mesaje, de la susţintători CFR-iști din ţară, din Iaşi, Oradea, Râmnicu-Vâlcea, Braşov, dar și din alte orașe, dornici să vină la partidă. Am pregătit o coregrafie spectaculoasă, specială, incluzând un banner de foarte mari dimensiuni, pentru a cinsti finala Cupei, care ne poate aduce un nou trofeu”, a declarat pentru Cjsport.ro unul din liderii asociaţiei Peluza Vişinie, care reuneşte mai multe facţiuni ale suporterilor “feroviari” şi organizează deplasarea acestora la finala Cupei.

Potrivit reprezentantului fanilor, pe lângă cei 700-800 de suporteri care vor pleca în grup din Cluj spre Bucureşti, în sectorul de tribună rezervat fanilor CFR-ului au fost achiziţionate online alte aproximativ 500 de bilete, iar la ora meciului numărul total al fanilor care vor constitui galeria “feroviară” ar putea ajunge la 1.500-2.000.

Coregrafie spectaculoasă

IMG_0094_1024x683
Fanii s-au înscris în prealabil pentru deplasare. FOTO Ovidiu Cornea

Toată coregrafia a fost asigurată din resursele proprii ale fanilor, dar reprezentantul Peluzei Vişinii a preferat să nu divulge exact ce va conţine aceasta: “Va fi un desen foarte frumos, prin care ne încurajăm favoriţii şi marcăm venirea noastră în capitală, dar nu pot spune mai multe”.

Fanii “vişinii” au pregătit şi un moment coregrafic dedicat memoriei fotbalistului Patrick Ekeng, fost component al lui Dinamo, decedat pe terenul de fotbal. De altfel preşedintele CFR, Iuliu Mureşan, a declarat că în caz că va câştiga Cupa României clubul îi va dedica trofeul lui Ekeng, respectiv fanilor echipei.

Merg cu autocarul

Suporterii “feroviarilor” urmau să meargă cu un tren special la Bucureşti, însă odată cu schimbarea datei de disputare a finalei s-a modificat şi modalitatea de deplasare: “Ajungeam foarte târziu în capitală, la limită, iar înapoi la Cluj soseam doar miercuri seară, ceea ce era peste mână pentru mulţi dintre noi. După amânarea finalei, a fost timp să rezervăm autocare şi plecăm dimineaţă la 8. Sperăm ca după meci să avem prilej să sărbătorim cu jucătorii, pe stadion, atât cât se va putea, după care revenim acasă; în circa 24 de ore de la plecare cred că vom fi înapoi”, a declarat reprezentantul Peluzei Vişinii.

Fanii clujenilor au plătit câte 10 lei pentru deplasare, costurile efective fiind suportate de simpatizanţi ai echipei cu posibilităţi financiare mai mari.

Nemulţumiri

Liderii suporteriilor “feorivari” şi-au exprimat nemulţumirea faţă de disputarea finalei în Bucureşti şi în timpul săptămânii:

“Federaţia ar fi putut decala o etapă, sau să pună o etapă intermediară în timpul săptămânii şi finala Cupei să fie în weekend, mai ales că au fost nemulţumiri şi din partea suporterilor lui Dinamo. Pe de altă parte noi susţineam ideea desfăşurării partidei în orice alt oraş decât Bucureşti. Am urmărit finalele de Cupă care s-au jucat până acum, în ţări precum Cehia, Croaţia sau Ungaria şi au avut loc într-un oraş neutru. Simţim în sensul acesta o anumită lipsă de respect pentru suporteri şi club, deoarece pe lângă că se joacă la Bucureşti, este şi în timpul săptămânii, când multora imposibil să ajungă la meci. Unii însă tocmai de aceea s-au ambiţionat şi au făcut tot posibilul să fie prezenţi marţi la finală”, a declarat liderul citat.

Visează trofeul

Suporterii CFR-ului pleacă în capitală cu gândul la trofeu, primul după aproape 4 ani de “pauză” în Gruia, timp în care tot mai multe cluburi autohtone, inclusiv CFR-ul, au început să aibă probleme financiare serioase.

Fanii au declarat că şi dacă fotbaliştii nu vor reuşi să se impună în finală, acest fapt nu îi va supăra, însă sunt conştienţi că un nou trofeu în vitrina echipei clujene îi poate atrage acesteia noi suporteri, la fel cum s-a întâmplat după câştigarea titlurilor de campioană şi participările în Liga Campionilor:

“Din păcate este o problemă socială în ţara noastră, aproape nicio galerie nu are o cultură adevărată a fotbalului, ca în Anglia de exemplu. Când este performanţă şi sunt bani, sunt aduşi jucători renumiţi, este totul frumos, când echipa dă de greu, numărul susţinătorilor activi scade. Suporterul adevărat este alături la greu, nu doar la bine şi la trofee. Nu o să fim supăraţi nici pe club nici pe jucători dacă nu ne aduc un trofeu, mergem înainte, în condiţiile actuale prezenţa în acest act al competiţiei este deja remarcabilă”, a sintetizat reprezentantul Peluzei Vişinii.

“Finalul de sezon va depinde de Cupă”

Jucătorii CFR-ului sunt dornici să compenseze sezonul mai puţin reuşit al echipei, pe fondul insolvenţei în care se află clubul.

“Nu este alegerea noastră dacă să se joace în timpul săptămânii sau nu, dacă aşa s-a decis asta e, dar vrem trofeul”, a declarat David Petrucci. Camora, căpitanul echipei, şi-a exprimat dorinţa ca formaţia să fie susţinută de cât mai mulţi suporteri în capitală: “Îi vom înţelege pe cei care nu ajung, deoarece meciul este în timpul săptămânii”, a menţionat el.

Lucian Goian crede că rezultatul finalei va avea un impact şi asupra finalului de sezon al echipei clujene: “Dacă vom reuşi să câştigăm trofeul este foarte important să rămânem concentraţi şi pe campionat, cu toate că am evitat retrogradarea în mare parte, trebuie să rămânem concentraţi până la final, pentru că dacă reuşim să luăm locul 1 va fi un succes pentru noi”, a declarat Goian înainte de meciul cu FC Voluntari, câştigat de feroviari cu 2-1.

Finala Cupei României dintre Dinamo Bucureşti şi CFR Cluj se va disputa marţi 17 mai, de la ora 21.30, pe stadionul Naţional Arena din capitală.

 

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.