JSport.roJSport.ro

Modelul de succes implementat la Ardealul Cluj atrage din nou atenţia echipelor din străinătate.

De data aceasta, un club din Ungaria şi unul din Italia au pus ochii pe tinerii jucători ai şcolii de fotbal clujene, trei dintre ei urmând să dea probe, în perioada următoare, la Ferencvaros Budapesta, respectiv Novara.

În Ungaria va pleca Pal Kristof, elev al lui Claudiu Moldovan la echipa U17, în timp ce Andrei Cordea şi Andrei Gavrilă vor merge la formaţia italiană de Serie B. De asemenea, alţi trei componenţi ai Ardealului U19 ar putea ajunge la o echipă din Liga a II-a din România, astfel că obiectivul clubului clujean, de a lansa jucători, pare că funcţionează la parametri maximi.

Asta chiar dacă întrecerea care contează cu adevărat pentru oficialii Ardealului, Liga Elitelor, încă nu a început, în acest weekend fiind programată prima etapă din 2017. Echipa U17, lider în campionat, va avea meci la Târgu Mureş, duminică, de la ora 14:00, în timp ce formaţia U19, pregătită de Călin Moldovan, aflată pe locul trei, se va deplasa la Drobeta Turnu Severin, acolo unde va juca sâmbătă, de la ora 12:00.

„Ne dorim să ajungem la turneul final, suntem la un punct de locul doi şi cred cu tărie că, în vară, vom fi din nou al treilea an consecutiv la turneul final”, a spus Călin Moldovan, fratele său de la U17, Claudiu, fiind ca şi calificat cu echipa sa între primele patru din ţară.

„Eu nu am emoţii că nu vom termina pe unul din primele două locuri, ar fi şi destul de greu mai ales că avem 10 puncte avans faţă de Miercurea Ciuc, şi dacă reuşim să-i batem în meciul direct, practic i-am scos din luptă”, a declarat şi tehnicianul Ardealului U17.

Cealaltă echipă clujeană angrenată în Liga Elitelor, Viitorul Mihai Georgescu, va avea derby cu LPS Bihor, sâmbătă, de la ora 12:00, la baza CMC din Gruia, obiectivul tinerilor jucători ai lui Laurenţiu Văidean fiind evitarea retrogradării.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.