JSport.roJSport.ro

IMG_4169Primăria comunei Jucu nu mai este dispusă să investească la fel de mulţi bani în fotbalul local, astfel că soarta Unirii părea, la începutul acestei săptămâni, pecetluită, echipa urmând să fie înscrisă în Liga a IV-a.

După prezentarea situaţiei şi de către CJSport.ro, noul primar din Jucu, Valentin Pojar, a fost sunat de mai multe persoane care s-au oferit să se ocupe de echipa de fotbal şi, în acelaşi timp, să aducă şi sponsorizări pentru ca Unirea să poată continua în Liga a III-a. Edilul comunei clujene ne-a spus că o parte importantă din bugetul viitoarei echipe va trebui asigurat prin finanţare privată, singura soluţie pentru ca la Jucu să mai existe fotbal de Liga a III-a, în caz contrar Primăria urmând să înscrie echipa în eşalonul imediat inferior.

„Eu i-am cerut preşedintelui să-mi aducă bugetul echipei pe ultimul an sau utimele şase luni, iar apoi i-am spus că sunt de acord să mergem înainte, dar doar dacă o parte din buget va fi asigurat prin sponsorizări, firme care să fie alături de echipă. Numai din bugetul Primăriei nu mai putem să ţinem echipa. Apoi, însă, m-au sunat alţi oameni, din alte zone, care au auzit şi ar fi interesaţi să vină să se ocupe de echipă şi să aducă şi sponsori. Eu nu-i cunosc, mă voi întâlni cu ei şi apoi pot să vă ofer mai multe amănunte. Cert este că ce ţine de salariile jucătorilor şi antrenorilor vreau să le facem pe sponsorizări, iar Primăria să meargă mai departe cu baza sportivă, cu cazări, deplasări, cheltuieli pe care le putem face, dar la partea cu salariile trebuie să găsim o componentă privată”, ne-a spus noul primar din Jucu, Valentin Pojar.

Lucrările în comună vor mai importante, cel puţin în următorul an, decât susţinerea clubului de fotbal, astfel că Unirea Jucu va continua în Liga a III-a doar în condiţiile prezentate mai sus.

„Avem canalizări de făcut, avem multe lucruri în comună pentru comunitate şi nu putem să aruncăm miliarde. Anul acesta au fost 8 miliarde la fotbal. Eu nu am zis ’nu’, dar trebuie să găsim şi o componentă privată”, a mai declarat noul edil al Jucului.

Unirea a terminat pe locul patru în Liga a III-a sezonul trecut, ratând podiumul în ultima etapă, campionatul încheindu-se şi cu un scandal la echipă după mai multe neînţelegeri între preşedintele Daniel Chiorean şi antrenorul Gheorghe Barbu. Dacă tehnicianul a plecat de la Jucu pentru că şi-a terminat contractul, Daniel Chiorean a anunţat, la rândul său, că nu mai este dispus să se mai ocupe de echipa de fotbal.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.