foto: facebook/CSM Campia Turzii

Ultima etapă a turului Ligii a IV-a nu a adus nicio surpriză.

Primele trei clasate, Someşul Dej, CS Floreşti şi Victoria Cluj au câştigat fără să primească gol, iar distanţa dintre ele rămâne aceeaşi, cu o etapă rămasă de jucat din 2019.

Liderul din Dej a câştigat cel mai greu, 2-0 în deplasare cu Arieşul Mihai Viteazu. Gazdele le-au pus câteva probleme dejenilor, care au marcat primii prin Budăcan, în minutul 25. Până la pauză, Someşul putea decide meciul, însă jucătorii lui Mircea Bolba au lovit de trei ori bara. Arieşul a alergat după egalare în partea secundă, însă ocaziile mari au lipsit, iar în ultimul minut de joc Mercean şi-a introdus mingea în propia poartă şi a stabilit scorul final, 2-0 pentru Someşul Dej.

Diferenţa până la CS Floreşti rămâne tot de cinci puncte, după ce formaţia lui Călin Budişan s-a impus cu 3-0 în faţa celor de la CSM Câmpia Turzii. A fost un joc spectaculos la Floreşti, cu ocazii importante la ambele porţi, dar decis de claritatea mai mare a gazdelor la finalizare. Danciu a marcat înainte de pauză pentru floreşteni, după care două goluri în 10 minute reuşite de Svichi şi Kilin au decis soarta celor trei puncte. Câmpia rămâne doar cu jocul bun de la Floreşti şi cu speranţa unui retur mult mai bun decât prima parte a sezonului, pe care o poate termina pe locul 10.

Victoria Cluj a făcut, în schimb, scorul etapei, 8-0 cu Viitorul Gârbău. Diferenţa de valoare între cele două loturi s-a văzut pe terenul sintetic de la baza „Ardealul”, acolo unde meciul era decis de la pauză. În partea secundă, oaspeţii au căzut şi din punct de vedere fizic, iar formaţia lui Marius Suller a făcut golaveraj. Crăciun, Sîntejudean şi Kelemen au reuşit câte o dublă, în timp ce Şumblea şi Mircea Rusu şi-au trecut şi ei numele pe lista marcatorilor, într-o partidă fără istoric.

Someşul Gilău a obţinut şi ea o victorie de moral pe terenul „lanternei” Unirea Triteni. A fost 4-1 pentru echipa antrenorului jucător Rareş Mateş, care a reuşit să marcheze de două ori la Triteni. Adrian Gerebenes nu s-a lăsat mai prejos şi a reuşit şi el două goluri, însă victoria Gilăului a fost conturată abia după primele 45 de minute. Oaspeţii conduceau cu 1-0 la pauză, după o primă repriză mai degrabă echilibrată. În partea a doua, Gilăul a fost mai pragmatică decât Triteniul, care s-a ales doar cu ocazii şi cu un gol de consolare al lui Sergiu Gall. Someşul a încheiat pe 11 turul, după a treia victorie a sezonului, în timp ce Unirea rămâne pe ultima poziţie în clasament.

Singurul meci al zilei care s-a terminat la egalitate a fost la Gherla, acolo unde Olimpia a făcut 0-0 cu Vulturul Mintiu-Gherlii. După un joc echilibrat în mare parte, cele două formaţii au fost nevoite să se mulţumească doar cu un punct, care nu le ajută deloc în clasament. Amândouă echipele au cerut şi câte un penalty, fără succes însă, Mintiul acuzând dur la final arbitrajul. S-a terminat 0-0, iar „vulturii” se pregătesc acum să o încurce şi pe Someşul Dej etapa viitoare, după ce au făcut la fel cu Victoria Cluj şi CS Floreşti.

Gherlenii se pregătesc, în schimb, de meciul caritabil de săptămâna viitoare, motiv pentru care şi-au amânat şi partida cu Sporting Apahida, astfel că Olimpia a încheiat sâmbătă meciurile oficiale din 2019.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte