JSport.roJSport.ro

coperta viitorului manualFederaţia Română de Fotbal (FRF) şi editura Niculescu au lansat un proiect inedit dedicat, în principal, elevilor de clasa a patra, prin care aceştia sunt nevoiţi să calculeze, de exemplu, câţi kilometri au alergat Torje, Keşeru sau Raţ, dar şi câte goluri au marcat Stancu şi Marica.

Proiectul vrea să contribuie şi la o scădere a abandonului şcolar în România, noua culegere de matematică, ce va apărea în programa şcolară începând din toamnă, încercând să facă mult mai atractivă materia pentru elevi.

“Vrem să ne asumăm o abordare nouă în ce priveşte educaţia prin fotbal. Culegerea de exerciţii va fi gata în toamna acestui an şi îi va face pe elevi să înveţe şi matematică, dar şi fotbal. Ne dorim ca prin fotbal să putem să contribuim la procesul educaţional pentru cei mici, să avem generaţii sănătoase şi inteligente, pentru că fotbalul şi matematica nu se exclud”, a declarat, la Cluj, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu.

Exemple de exercitiiNoul proiect al FRF a fost promovat şi de către Claudiu Keşeru, jucător care a participat, în perioada când era elev, şi la olimpiadele de matematică.

“În întâlnirile pe care le aveam cu copiii aceştia îmi spuneau şi că, dacă profesorii le-ar prezenta mai frumos materia, altfel ar fi şi atracţia spre şcoală. Aşa că de ce să nu facem aceste exerciţii cu o mai mare plăcere, şcoala asigurând şi o parte a maturităţii fotbalistului. La meciul cu Spania vor fi multe necunoscute, va fi un meci undeva la nivel de liceu, iar la Euro va fi la nivel de Olimpiadă”, a spus, încheind într-un ton de glumă, atacantul Naţionalei.

În imaginile de mai sus puteţi vedea cum arată trei probleme de matematică de clasa a patra, dar şi coperta viitorului manual de exerciţii.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.