JSport.roJSport.ro

img_8464Unirea Dej a trecut prin mari schimbări în această pauză competiţională, inclusiv prezenţa echipei în Liga a III-a fiind pusă sub semnul întrebării la un moment dat.

Finanţatorul Mircea Itu a reuşit cu o săptămână înainte de primul meci oficial al echipei să-l instaleze ca antrenor principal pe Gheorghe Barbu, fostul tehnician al Jucului din sezonul trecut începând rapid munca. După câteva trialuri organizate, şi alături de jucătorii vechi care au ales să rămână, tehnicianul originar din Dej a reuşit să încropească o echipă care să câştige suprinzător la Jucu.

Având în vedere condiţiile de la Unirea, lui Gică Barbu nu i-a fost impus niciun obiectiv în acest sezon, singura “cerinţă” fiind promovarea jucătorilor tineri.

“Şi cu Jucu au debutat doi copii, nu e aşa uşor, tocmai din acest motiv nu mi s-a cerut niciun obiectiv, doar să avem nişte jucători tineri, să-i învăţăm ce trebuie să facă pe teren în viitor şi, poate în 2-3 ani, să ajungă mai sus. Avem câţiva jucători tineri, iar dacă doi dintre ei reuşesc să ajungă în prima ligă, pentru mine e mulţumitor”, a declarat Gheorghe Barbu, tehnician care a fost curtat de către Cetate Deva imediat după ce a semnat cu Unirea Dej, finanţatorul Mircea Itu refuzând să-i dea drumul.

Astfel, Barbu va continua procesul de promovare a tinerilor la echipa dejeană, Darius Sătmar debutând chiar vinerea trecută, în meciul cu Jucu. Născut în 2001 şi proaspăt intrat la liceu, juniorul de 15 ani al Unirii Dej va profita din plin de regula care spune că o formaţie de Liga a III-a trebuie să aibă în permanenţă trei jucători sub 19 ani în teren. Sătmar a bifat câteva minute pe finalul meciului de la Jucu şi a evoluat pe postul favorit, mijlocaş dreapta, tânărul jucător sperând să-i calce pe urmă idolului său, Nicolae Stanciu.

img_8520“Am avut puţine emoţii la debut, mi s-a părut puţin greu. De altfel, primele antrenamente cu echipa mare au fost grele, dar sper să continui tot aşa şi să cresc, uşor-uşor, la fiecare meci. Am început fotbalul de aproape doi ani şi postul favorit este mijlocaş dreapta. În România vreau să ajung la Steaua, încă nu mă gândesc la vreo echipă din străinătate, pentru început trebuie să joc bine în ţară. Oricum, jucătorul meu preferat este Stanciu”, ne-a spus Darius Sătmar, (foto alăturat, înainte de intrarea pe teren) primul pariu al lui Gheorghe Barbu la formaţia dejeană.

Cel mai probabil, tânărul jucător se va afla în lotul Unirii şi pentru meciul de sâmbătă, contra echipei Comuna Recea, de pe teren propriu.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.