Someşul Dej a ratat promovarea în Liga a III-a, după ce a pierdut, 1-2, meciul decisiv cu Club Atletic Oradea, de la Zalău.

Acest lucru va duce la o măsură radicală. Echipa se va destrăma şi doar trei jucători, de 20 de ani, vor mai rămâne şi sezonul următor în Liga a IV-a.

Anunţul a fost făcut chiar de către finanţatorul echipei, Vicenţiu Ştir, imediat după meci.

Oradea a meritat victoria, o felicit, iar noi ne-am făcut că jucăm fotbal. Nu înţeleg nemulţumirea pe care au avut-o jucătorii. Aveau o primă destul de consistentă şi au jucat un fotbal de amatori, ca la liga a cincea. O echipă cu salariile la zi, cu prime foarte mari la meciul cu Victoria Cluj, iar la acest meci au avut o primă mult mai mare şi au jucat penibil. Era mai mare dezamăgirea dacă am fi câştigat, pentru că la ce fotbal am jucat azi nu se putea merge în liga a treia cu această echipă. Azi s-au încheiat toate contractele şi de mâine va începe un nou capitol, bazat pe academia de copii. Am luat deja două grupe, o să mai iau încă patru sau cinci. Contractele se termină azi, iar jucătorii ştiau că va fi ori liga a treia ori nimic. Vor mai rămâne doar Daniel Popa, Cătălin Nuţu şi Raul Şandor, care au contracte pe trei ani şi care au 20 de ani. Cel mai în vârstă jucător din sezonul viitor va avea 21 de ani“, a spus Vicenţiu Ştir, pentru CJSport.ro.

Promovarea nu va mai fi un obiectiv sezonul viitor la Dej. De altfel, finanţatorul Someşului se va da la o parte dacă va ajunge iar pe locul 1.

Anul viitor e rândul Victoriei Cluj. Mi se pare normal să las şi pe alţii. Noi am încercat anul acesta, nu am putut. Chiar dacă voi termina pe primul loc, nu voi merge la baraj“, a mai spus Vicenţiu Ştir.

Nu doar jucătorii vor pleca de la Someşul, ci şi antrenorul Gheorghe Barbu.

Eu am vrut să ajut, am venit să ajut, am fost aproape, dar nu s-a putut. S-a ştiut dinainte că nu va mai fi această echipă dacă se va rata promovarea. Astăzi nu ne-am ridicat la înălţimea meciului, copiii aceştia de la Oradea şi-au dorit mai mult. La 1-0 a fost un moment psihologic, la acea bară, dacă intra era altceva, dar apoi ne-am prăbuşit şi fizic, şi mental. Au fost destui jucători care au fost ieşiţi din joc, care au avut atitudine, dăruire în alte meciuri şi acum au rămas datori. Se pare că nu am meritat promovarea până la urmă“, a declarat şi Gheorghe Barbu.

Mai jos puteţi vedea înregistrarea completă a meciului pierdut de Someşul Dej cu formaţia orădeană.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte