JSport.roJSport.ro

Someşul Gilău a fost nelipsită de pe ordinea de zi a şedinţelor Comisiei de Disciplină a AJF Cluj din această săptămână. Echipa, un jucător şi preşedintele clubului s-au ales cu suspendări, chiar dacă şi pentru infracţiuni comise în ultima lună.

Gilăuanii au fost judecaţi pentru incidentele de la meciul cu Olimpia Gherla, câştigat cu 1-0, dar în care arbitrul Dragoş Lunca le-a nemulţumit pe gazde prin maniera de a conduce această partidă.

Centralul a fost „ameninţat şi bruscat”, potrivit raportului de joc, de către un om de ordine, motiv pentru care Comisia de Disciplină a decis suspendarea pentru o etapă a terenului de joc şi o amendă de 300 de lei. Oficialii Someşului nu au făcut apel din motive financiare, aceştia înţelegându-se cu Ardealul Cluj ca meciul de mâine, ce trebuia să aibă loc la Gilău, să se dispute la baza din „Someşeni” a clujenilor.

Totuşi, gilăuanii speră să scape astăzi măcar de amenda pe care trebuie să o achite AJF-ului, însă reprezentanţii fotbalului judeţean au dat de înţeles că nu mai există nicio cale de atac. Tot după acel meci, jucătorul Claudiu Iacob a primit o suspendare de şapte etape pentru că l-ar fi „înjurat şi ameninţat pe arbitru”, însă aceste decizii pălesc în faţa suspendării primite de preşedintele Someşului, Mihai Vele.

Acestuia i s-a „interzis orice activitate legată de fotbal pentru o perioadă de un an”, însă pentru fapte care nu au legătură cu meciul de săptămâna trecută. Vele a primit, iniţial, o suspendare de şapte etape pentru că ar fi înjurat şi ameninţat antrenorul echipei adverse şi arbitrii la un meci de juniori din luna martie, dar a ignorat această pedeapsă şi a reprezentat Someşul Gilău şi la alte meciuri.

Astfel, oficialii AJF Cluj l-au suspendat pentru o perioadă de un an, însă Vele a făcut apel joi la această decizie.

UPDATE

Preşedintele Someşului a explicat, pentru CJSport.ro, de ce nu i se pare normală această decizie, Mihai Vele spunând şi ce a stat, iniţial, la baza suspendării date de AFJ.

„Eu am avut joc la juniori C1 în luna martie, cu Arieşul Mihai Viteazu, iar cei de la Arieşul au folosit şase jucători născuţi în 2000, în timp ce ai mei erau din 2004, iar acest lucru îl pot proba. Recunosc, l-am făcut hoţ pe antrenorul lor, iar la arbitrii le-am spus cum îşi permit să-i lase să evolueze pe acei jucători mai mari cu patru ani, care îi pot chiar accidenta pe ai mei. Am făcut fotografii şi contestaţie, dar din respect pentru domnul Arion nu am depus acea contestaţie, însă s-a ajuns prea departe. AFJ a luat o decizie total nefondată şi fără temei. Mai apoi nu m-am prezentat la Comisia de Disciplină pentru că nu am primit nicio adresă oficială de la AJF, a fost anunţat totul doar pe site, pe care noi nu îl prea urmărim. Ulterior, m-a sunat domnul Damian, însă având probleme familiale am stabilit că mă voi prezenta a doua zi, însă hotărârea fusese deja luată. Ba mai mult, la decizia de suspendare a terenului domnul Parlapan a dat o hotărâre fără ca noi să fim consultaţi şi să ne putem exprima punctul de vedere”, a declarat oficialul Someşului Gilău, care aşteaptă să vadă ce decizie va fi luată la Comisia de Apel.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.