JSport.roJSport.ro

Meci-Luceafarul-Potaissa-21_1024x683Luceafărul 2010 Cluj-Napoca a fost eliminată din Cupa României de către Potaissa Turda, după executarea loviturilor de la 11 metri, scor final 4-6, însă arbitrajul din meciul desfăşurat joi la Baza „Ardealul” i-a supărat la culme pe oficialii alb-vişiniilor.

Mai exact, un penalty acordat de către centralul Dragoş Lunca turdenilor, la scorul de 2-0, i-a înfuriat pe jucătorii Luceafărului, în frunte cu Adrian Truşcă, acesta fiind şi preşedintele formaţiei aflate pe locul doi în campionat. Oaspeţii au reuşit să reducă din diferenţă după acel penalty şi, mai apoi, să egaleze, iar la finalul meciului oficialii Luceafărului au acuzat vehement arbitrajul. Cel mai supărat dintre aceştia a fost acelaşi Adrian Truşcă, cel care i-a reproşat centralului acordarea respectivei lovituri de la 11 metri.

„Eu am zis că nu comentez arbitrajul, dar când munceşti, investeşti nişte bănuţi, eu la vârsta mea alerg 120 de minute sau văd nişte copii de 20 şi ceva de ani care plâng, te întrebi dacă să mai continui în aceste condiţii. Suntem o echipă care vrem să jucăm fotbal, o facem din plăcere şi vine un personaj care vrea să se bage în seamă. La acel 11 metri jucătorii oaspeţi râdeau pe ascuns, a eliminat unul de la ei mai apoi, râdeam noi, s-au dat compensaţii, dar nu aşa se arbitrează. A fost un meci curat, fără faulturi şi s-a băgat singur în seamă. Puteau să ne bată pe cinstite, 3-0, 10-0, dar bagi nişte bani şi vine un tip care să-şi bată joc. Nu mă încălzeşte cu nimic dacă îl suspendă, poate să-l suspende şi 10 etape, dar aşa ceva nu am mai văzut şi am 100 de ani de fotbal, mi-a lăsat un gust amar. Vreau să trag un semnal de alarmă în primul rând la tipul respectiv, pentru că l-am urmărit şi la juniori, nimeni nu ia nici o măsură, toţi îl ţin în braţe, nimeni nu are tupeu să-i spună nimic”, ne-a declarat Adrian Truşcă, fost fotbalist la „U” şi CFR de-a lungul carierei, ajuns acum la 46 de ani.

Furios pe prestaţia arbitrului partidei de joi, Adrian Truşcă a mai spus că se gândeşte serios dacă va mai continua cu echipa sa şi în returul campionatului.

„Văd că ni se pun tot felul de piedici şi e păcat. Sunt foarte supărat şi mă gândesc că nu ştiu ce caut aici, în mocirla asta. Am făcut investiţii, dar ce căutăm aici? Suntem fiii primejdiei, nu ne bagă nimeni în seamă. Ne-am întâlnit şapte boşorogi, trei graşi, şapte slabi şi cinci copii şi am zis ‘hai să jucăm fotbal’, dar în liga a patra, că în a cincea ne rup picioarele. Dar şi aici am avut capul spart de două ori în 13 meciuri până acum şi nu l-am avut în 25 de ani de fotbal, la un nivel de 10 ori mai mare, dar aşa-i viaţa. Am tras semnalul de alarmă pentru că nimeni nu are curaj să vorbească, mai ales de arbitrul acesta, sunt curios ce se va întâmpla în continuare, pentru că am nimerit într-o mocirlă condusă de unul-altul, dar pentru ce?”, s-a întrebat oficialul Luceafărului, echipă care va ierna pe locul doi în clasament, la şase puncte de liderul Potaissa Turda.

Contactaţi de CJSport.ro, reprezentanţii Comisiei Judeţene de Arbitri (CJA) au spus că nu pot să comenteze prestaţia arbitrilor de la un anumit meci, dar că Dragoş Lunca ar putea fi sancţionat dacă există dovezi că ar fi greşit la acel meci. “Dacă se dovedeşte, prin raportul observatorului sau prin probe video, foto sau audio, că arbitrul a greşit, 100% vom aplica regulamentul nostru”, a spus preşedintele CJA, Mircea Ciglenean.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.