JSport.roJSport.ro
foto: facebook-somesul gilau
foto: facebook-somesul gilau

Someşul Gilău a câştigat, 3-1, meciul cu Arieşul Mihai Viteazu, din etapa a 18-a a Ligii a IV-a, însă oaspeţii au acuzat din plin arbitrajul “centralului” Mihail Spînu, iar apoi au contestat şi dreptul de joc al unui fotbalist al gazdelor.

Elevii lui Dorel Mureşan s-au plâns de un gol marcat cu mâna al adversarilor şi de un penalty acordat imediat Someşului, fază în urma căreia Tolomeiu şi tehnicianul oaspeţilor au fost eliminaţi. Ba mai mult, la finalul meciului oficialii Arieşului au contestat dreptul de joc al lui Adorjan Kiraly, menţionând că pe carnetul său de joc ar fi evoluat Răzvan Horj, un jucător care ar aparţine de CFR Cluj.

Reprezentanţii Someşului se apără şi spun că Kiraly a fost în teren, la final acesta plecând rapid de la meci pentru că avea programat un eveniment în familie. De altfel, jucătorul Someşului chiar şi-a trecut numele pe lista marcatorilor, celelalte goluri ale gazdelor fiind reuşite de Boldea şi Chiorean, pentru Arieşul reducând din diferenţă, pe final, Varga.

De menţionat că şi Someşul a făcut o contestaţie, gazdele acuzând că Oltean de la Arieşul a jucat deşi ar fi avut patru cartonaşe galbene.

„Ei au fost peste noi în prima repriză, dar după pauză am deschis scorul, am mai avut un 11 metri corect acordat şi am mai dat încă un gol. Am jucat mult mai bine ca ei în a doua repriză, am intrat foarte montaţi şi am câştigat. Legat de contestaţie, pot doar să spun că Kiraly a jucat pe bune, iar după meci a plecat repede pentru că avea un botez sau o nuntă, nu mai ştiu exact. Arieşul a făcut contestaţie după cinci sau 10 minute de la terminarea jocului. Dacă au simţit că ar fi pe fals jucătorul nostru, de ce nu au făcut contestaţie la începutul meciului sau la pauză? Am făcut şi noi contestaţie la jucătorul lor Oltean, pentru că avea patru cartonaşe galbene şi nu trebuia să joace azi, el intrând în a doua repriză. Kiraly o să meargă la comisie luni, nu e niciun fel de problemă şi o să demonstraăm că a fost totul ok”, ne-a spus antrenorul Someşului, Rareş Mateş.

„În prima repriză am avut două ocazii clare de gol, am fost peste ei, iar în a doua repriză ei au marcat un gol cu mâna, prin minutul 50, şi imediat a fost un penalty inexistent, s-a făcut 2-0 şi de-acolo s-a rupt jocul. A fost eliminat şi Tolomeiu după acea fază pentru injurii aduse arbitrului, însă clar a fost un meci cu greşeli de arbitraj. Anul trecut am jucat la Potaissa şi a fost acelaşi stil de arbitraj la Gilău, unde am pierdut tot cu 3-1. Am făcut contestaţie la jucătorul Kiraly, pentru că în locul lui a jucat Răzvan Horj, de altfel el marcând şi primul gol.

Kiraly a fost coleg de clasă cu unul dintre colegii mei din echipă şi evident că nu a fost el pe teren astăzi, ba mai mult, l-am chemat înapoi pe jucătorul care a plecat atunci când s-a făcut contestaţie, dar acesta nu s-a mai întors. Legat de contestaţia lor, pentru care nu avem emoţii, suntem curaţi, de ce au mai făcut-o dacă au câştigat? Doar dacă te simţi vinovat de ceva mai faci contestaţie, nu? Oricum, greşelile de arbitraj şi ce s-a întâmplat mai apoi nu scuză jocul nostru slab, dar dacă totul era ok trebuia să se termine 0-0 acest meci. Oricum, am încredere să AJF Cluj va soluţiona în favoarea noastră cazul şi vom câştiga cu 3-0”, ne-a spus şi căpitanul Arieşului, Tudor Barta, antrenorul Dorel Mureşan, cel care a şi fost trimis în tribună după ce a protestat la penalty-ul acordat Someşului, neputând fi contactat.

Toate evenimentele de la Gilău vor fi discutate luni la sediul AJF Cluj, acolo unde vor fi chemaţi reprezentanţi ai ambelor echipe, inclusiv cei doi jucători al căror drept de a evolua a fost contestat.

Someşul: Perde – Roşu, Niste, Muscă, Iacob – Kiraly, Dumitraş, Mateş, Crişan, Boldea – Chiorean. Au mai intrat: Paşcalău, Miron şi Marton. Antrenor: Rareş Mateş

Arieşul: Barta – Tolomeiu, Florea, Buglea, V. Mercean – Balint –  Imbuzan, Fechete, Kiesz, Ignat – Goia. Au mai intrat: Oltean, Popa, Varga şi Mureşan. Antrenor: Dorel Mureşan

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

  1. Domnule Rus, pentru locuitorii județului Cluj faci cu pasiune o muncă interesantă de valorificare a potențialului fotbalistic și nu numai. Felicitări pentru modul în care ne faci părtași la evenimentele din această „lume” aparte a Ligii a patra și pentru încercarea de a oferi „la cald” toate momentele din celelalte sporturi la care participă echipele județului. Felicitări, CJ sport !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.