JSport.roJSport.ro
Arbitrul partidei de la Viile Dejului, Mircea Salomir (foto arhivă)

Meciul dintre AS Viile Dejului şi Vulturul Mintiu-Gherlii s-a terminat în minutul 86, după ce arbitrul Mircea Salomir a fost lovit de un jucător al gazdelor.

„Centralul” nu s-a simţit în siguranţă mai apoi şi a chemat poliţia, la final ameninţând că va face plângere penală împotriva clubului gazdă.

Jocul a fost oprit imediat după ce oaspeţii au marcat golul de 2-0 în urma unei lovituri de la 11 metri, contestată de către dejeni, dar considerată corectă de tabăra Mintiului.

După ce a scos mingea din plasă, portarul dejenilor, Toderean, a trimis-o înspre centrul terenului, potrivit oficialilor dejeni, însă Salomir a considerat că goalkeeperul gazdelor a intenţionat să-l lovească chiar pe el cu acea minge şi i-a acordat al doilea cartonaş galben, implicit şi cel roşu.

După această decizie, dejenii aflându-se oricum în inferioritate numerică după eliminarea lui Popa survenită mai devreme, unul dintre jucătorii gazdelor l-a lovit pe Salomir cu pumnul, centralul hotărând să pună capăt partidei.

„În minutul 86, portarul, după ce a luat gol, a dat cu mingea după arbitru, iar el, normal, i-a dat cartonaş roşu. S-a iscat un meleu apoi, iar un jucător de la echipa gazdă l-a lovit cu pumnul pe arbitru din spate, după ureche, moment în care arbitrul a oprit jocul. A venit poliţia şi el a făcut plângere penală”, este declaraţia observatorului acestui meci, Ioan Turi.

Reprezentanţii Viilor Dejului şi-au exprimat şi ei punctul de vedere în acest caz, pe care îl redăm mai jos.

„La prima eliminare, arbitrul a considerat că a fost fault în postură de ultim apărător, dar faultul a fost făcut cumva în partea dreaptă a careului şi cel puţin un jucător mai era în faţă şi altul în linie cu el. Apoi, la penalty, faultul a fost un metru în afara careului, poate că apoi jucătorul a căzut în careu, dar chiar şi observatorul şi-a pus mâna în cap. Portarul a apărat penalty-ul şi jucătorul a urmărit şi a dat gol, iar apoi Toderean a degajat mingea, care a mers, fără exagerare, la vreo şapte-opt metri distanţă de arbitru. Arbitrul a zis că a dat după el, deşi nu s-a întâmplat aşa ceva, el a vrut să înţeleagă asta. I-a dat al doilea galben, iar un jucător de la noi a venit şi l-a lovit atunci. Am intrat pe teren să aplanăm conflictul, arbitrul a oprit meciul şi a sunat la poliţie. A venit poliţia şi el a spus că dă în judecată, pe penal, clubul pentru că i-a adus nu ştiu ce daune, că nu poate ieşi nici din vestiar, deşi nimeni nu a avut treabă cu el, că merge la IML. Jucătorul care l-a lovit a fost de faţă şi el, şi-a cerut scuze, dar până la urmă dai un cartonaş roşu care nu a fost, penalty care nu a fost, normal că te incită astfel de lucruri. Plus că vorbea flegmatic în teren, nu am mai văzut aşa ceva. E un arbitru antifotbal, care a stricat un meci între două echipe ce au jucat foarte frumos”, este punctul de vedere al celor de la AS Viile Dejului.

Cel mai probabil, echipa dejeană va pierde la „masa verde” jocul cu Vulturul Mintiu Gherlii, oaspeţii acestui meci, pentru care au marcat Morar şi Alex Rus, bifând două victorii consecutive.

„Acel penalty a fost clar, a fost chiar bine în careu. A ridicat şi tuşierul fanionul către penalty, nici vorbă să fi fost fault în afara careului”, Lucian Roman, antrenor Vulturul Mintiu-Gherlii

A apărut şi un video de la acest eveniment, în care se vede doar cum Salomir pune capăt meciului.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.