JSport.roJSport.ro
14359204_1229347410455003_1484917839864126506_n
foto: gherlainfo.ro

Liga a IV-a a programat, miercuri după-amiază, ultimele şase meciuri ale etapei a cincea intermediare. Site-ul nostru v-a prezentat detalii de la ISCT-Ardealul Cluj, disputat marţi, precum şi de la “U” Cluj-Unirea Floreşti şi Vulturul Mintiu-Gherlii – Sticla Turda, însă scandalul şi răsturnările spectaculoase de scor au fost printre ingredientele principale ale altor meciuri desfăşurate miercuri.

La Triteni, arbitrul partidei cu Someşul Gilău a intrat în atenţia ambelor echipe, gazdele, care au pierdut, 1-3, fiind mai vehemente în acuzaţii. Potrivit oficialilor Unirii, rezultatul de ieri a fost influenţat de maniera “centralului” Cristian Braşovean, antrenorul Andrei Pintilie acuzând un penalty gratuit acordat oaspeţilor, două lovituri de la 11 metri refuzate Unirii, plus un gol anulat incorect.

“La acest meci a fost viciere de rezultat. În prima repriză, după o simulare grosolană în careu, Gilăul primeşte penalty, lucru care i-a uimit chiar şi pe adversarii noştri, ulterior, prin fair play, recunoscând că nu a fost penalty. În a doua repriză ne-au fost refuzate şi două lovituri de la 11 metri, şi aici vreau să îi felicit din nou pe băieţii de la Gilău, care au recunoscut şi de această dată că arbitrul ne-a dezavantajat, ba mai mult, am avut un gol anulat pe motiv de fault, fault pe care, din păcate, numai centralul jocului l-a văzut. Pe de altă parte, am făcut cu Gilăul cel mai bun joc după mulţi ani, dar parcă mingea nu a vrut să intre în poartă. Chiar dacă îţi domini adversarul, o echipă cu jucători foarte experimentaţi, e greu să obţii puncte când arbitrul e al 12-lea jucator al adversarilor”, a spus antrenorul Unirii, acuzele sale privind arbitrajul fiind, însă, demontate de oficialii Gilăului.

“Nici vorbă de viciere de rezultat, nici nu se pune problema. La penalty-ul dat nouă chiar trebuia şi cartonaş roşu, pentru că a fost fault în postură de ultim apărător. Într-adevăr, arbitrajul a fost slab, dar cu greşeli mici, chiar i-am spus arbitrului că nu are personalitate. Am fost mai valoroşi decât Triteniul din toate punctele de vedere şi am meritat să câştigăm”, a “parat” preşedintele Someşului, Mihai Vele, după un joc în care Goga şi Donca au marcat pentru oaspeţi, aceştia profitând şi de un autogol, Silviu Saşa reuşind golul Unirii.

Într-unul dintre cele mai aşteptate meciuri ale etapei, Armenopolis şi Olimpia au terminat la egalitate, 1-1, în derby-ul Gherlei. Prima echipă a fost gazdă, însă oaspeţii, aflaţi pe locul 1 înaintea acestui meci, au deschis scorul până la pauză prin Bondor. Mai incisivi în partea secundă a meciului, elevii lui Cristi Vedean au reuşit egalarea, prin Doroftei, la final ambele rivale locale fiind nevoite să se declare mulţumite cu câte un punct.

Menţiunea specială a etapei de ieri este acordată, însă, Viitorului Mihai Georgescu, formaţia care a reuşit nu doar prima victorie a sezonului, ci şi cea mai spectaculoasă revenire de până acum a campionatului. Condusă cu 0-3 la Mihai Viteazu, după “dubla” lui Barta şi golul lui Mărginean, Viitorul a reuşit o “remontada” de senzaţie, marcând cinci goluri consecutiv. “Hatrick-ul” lui Păun şi golurile lui Bedelean şi Boricean au adus o bucurie imensă în tabăra oaspeţilor, precum şi primele puncte ale sezonului.

“Îmi felicit băieții pentru prima victorie, o victorie muncită și meritată, care ne dă încredere pe viitor. Am făcut o primă repriză modestă, cu multe greșeli și cadouri făcute adversarului, dar, după o discuție mai serioasă la finalul primei reprize, am intrat mai montați în teren și am întors rezultatul”, a spus antrenorul Viitorului, Laurenţiu Văidean, după 1-3 la pauză, Viitorul conducând cu 4-3 în doar 15 minute. De precizat şi că, în etapa trecută, echipa patronată de Mihai Georgescu a trecut printr-un scenariu asemănător cu Industria Sârmei Câmpia Turzii, doar că Viitorul a fost victimă atunci, oaspeţii revenind de la 1-3 şi câştigând cu 5-3.

În ultimul meci al etapei, CS Floreşti s-a impus greu la Viile Dejului, 1-0, singurul gol al meciului fiind marcat de Alin Vasilaş, floreştenii ratând şi o lovitură de la 11 metri. Dejenii, în schimb, au acuzat ghinionul, aceştia având o bară şi alte trei ocazii importante de gol. “Am pierdut nemeritat. Ba chiar puteam câştiga liniştiţi”, a spus preşedintele gazdelor, Adrian Mânzat.

Etapa a şasea a Ligii a IV-a se va desfăşura în weekend, meciul Ardealul Cluj-Arieşul Mihai Viteazu fiind amânat.

CLASAMENT

  1. Olimpia Gherla                      5m……….13p (15-3)
  2. Sticla Turda                          5m……….13p  (16-9)
  3. “U” Cluj                                4m………. 12p (31-2)
  4. Someşul Gilău                      5m……….  12p (19-10)
  5. Vulturul M. Gherlii                 5m ……… 10p (12-5)
Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.