JSport.roJSport.ro

CFR Cluj a terminat prima sezonul regulat, cu 20 de puncte peste ultima echipă care a intrat în play-off, Poli Iaşi, dar diferenţa va fi acum de doar 10 “lungimi” între ele.

Înjumătăţirea punctelor l-a deranjat tot campionatul pe antrenorul CFR-ului, Dan Petrescu, tehnicianul Viitorului, Gheorghe Hagi, fiind şi el de partea „Bursucului”.

Petrescu spunea că râd prietenii lui din străinătate de sistemul existent în Liga I, dar preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, nu pare deloc decis să schimbe situaţia. Ba mai mult, oficialul de la Ligă i-a transmis lui Petrescu că ştia unde vine atunci când a semnat cu CFR-ul.

„Adunarea Generală a votat acest sistem, în condiţiile în care televiziunile au propus asta. Probabil, dacă nu va mai fi acest sistem cu înjumătăţirea punctelor, şi banii vor fi alţii. De-asta s-a făcut, pentru că sunt mai strânse echipele din play-off şi play-out, iar interesul e mai mare. Dacă o echipă ar intra în play-off cu 20 de puncte avans, nu ştiu dacă mai poate pierde campionatul. Dan Petrescu a fost informat înainte să semneze cu o echipă din România şi ştia cum e sistemul. Hagi a fost la TAS anul trecut şi a câştigat tocmai pe chestia asta. Fiecare când are un interes îşi spune altfel părerea. Suntem subiectivi şi un an spunem într-un fel, un an în alt fel. Dacă s-a jucat până acum aşa, se va juca până la finalul acestui contract cu televiziunile”, a declarat Gino Iorgulescu.

Contractul la care a făcut referire şeful LPF va expira la finalul sezonului următor. CFR are acum două puncte peste principala urmăritoare, FCSB, şi va începe play-off-ul sâmbătă, pe teren propriu, cu Poli Iaşi.

De menţionat şi că, la Adunarea Generală de ieri de la LPF, feroviarii au votat şi împotriva aducerii arbitrilor străini în play-off, astfel că jocurile ardelenilor vor fi conduse de români.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.