JSport.roJSport.ro

Unirea Dej a retrogradat în Liga a IV-a, asta chiar dacă echipa a câştigat la “masa verde” meciul cu Unirea Alba Iulia din retur, pierdut pe teren.

Reprezentanţii dejenilor au anunţat că vor face o cerere la Federaţie pentru ca echipa să poată fi înscrisă şi în sezonul următor al Ligii a III-a, însă există şanse mici ca Unirea să-şi mai continue activitatea, cel puţin în acest moment.

Cel care s-a ocupat în ultimii 10 ani de destinele clubului dejean, Mircea Itu, nu pare dispus să mai continue. Finanţatorul dejenilor ar dori să cedeze echipa unui alt investitor, tocmai de aceea un ultim efort al lui Itu va fi reînscrierea Unirii în al treilea eşalon, pentru ca echipa să fie mai “atractivă”.

Dacă nimeni nu va fi interesat să o preia, atunci viitorul fotbalului dejean va depinde exclusiv de Primărie. Autorităţile locale vor decide dacă Unirea va mai continua în Liga a III-a cu sprijin exclusiv de la buget, însă şansele ca acest lucru să se întâmple par foarte mici. Dacă nimeni nu va dori să mai investească la Unirea, atunci una dintre cele mai vechi echipe din fotbalul românesc ar putea chiar dispărea, înainte cu trei ani de aniversarea centenarului.

Unirea Dej s-a înfiinţat în 1921, dar nu a ajuns niciodată să joace la nivelul primei ligi, un loc trei în fosta Divizie B fiind cea mai importantă clasare din istorie a echipei.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.