foto: Cosmina Măcicăşan

Universitatea Cluj e pe loc retrogradabil în Liga a II-a, fără antrenor, cu jucători şi unii membri ai staff-ului tehnic care pleacă după doar două luni de la venire.

Situaţia este critică nu doar la nivelul terenului, ci şi în conducerea clubului.

Reprezentanţii Consiliului Director par că s-au săturat de ultimele evenimente şi, coroborate cu atitudinea unora dintre suporteri, se gândesc tot mai serios să abandoneze acest proiect. Deja vicepreşedintele Cosmin Irimieş şi-a dat demisia zilele trecute, după care a plecat şi team-managerul Octavian Moraru venit în această vară.

”Nimeni nu mai e dispus să continue acum. Nici jucători, nici antrenori, nici conducători. Toţi vor să plece. Întrebarea este cine vine? Am dus echipa în Liga a II-a, am salvat-o de la faliment, pot alţii mai mult? Ok, să vină şi să se implice, nu să stea pe la colţuri şi să comenteze. S-a creat o presiune artificială prin frustrarea ratării promovării în sezonul trecut. Acum nimeni nu vrea să-şi mai asume nimic. Cu «să plece Constantea, să plece Irimieş, să plece Dulca» s-au speriat şi conducătorii, şi antrenorii, şi jucătorii să vină la Universitatea Cluj. Am crezut în acest proiect, am creat o academie puternică, am plătit chirii, salarii, nu avem datorii, au fost create condiţii de antrenament. Avem peste 10 jucători convocaţi la loturile naţionale. Îi avem pe Telcean şi Dur-Bozoancă la naţionala U21, pe Crăciun la naţionala Moldovei. E puţin? Ok, nimeni nu zice că nu s-a greşit, am avut probleme şi la comunicare din păcate, e adevărat, acceptăm criticile, dar una e să zici că suntem slabi şi alta să înjuri, să blestemi şi să aduci acuzaţii grave. Să vină cei nemulţumiţi, cei care critică să preia echipa şi să o ducă unde vor. Suporterii adevăraţi înţeleg situaţia, dar e o minoritate foarte vehementă care a umplut paharul. Oficial, în acte, clubul aparţine de cineva, dar neoficial pare a fi clubul nimănui”, ne-a declarat unul dintre membrii Consiliului Director, care vrea deocamdată să rămână sub anonimat.

Potrivit oficialului din conducerea Universităţii Cluj, viitorul nu e deloc unul promiţător la echipa „şepcilor roşii”. În ciuda bugetului alocat de primărie şi a banilor veniţi de la sponsori, mai mulţi reprezentanţi ai clubului au adus sume importante de acasă.

„Zeci de mii de euro s-au adus de acasă şi pe nimeni nu interesează. Ba te şi înjură şi te privesc cu neîncredere. Numai nişte minţi bolnave pot crede că se dau şi se iau comisioane sau se fac afaceri necurate acum la «U», când există atâta control la banul public. Cu acest «huo» permanent nu ajungem nicăieri. Dacă am luat echipa din Liga a IV-a, am dus-o în Liga a II-a şi lumea ne înjură, înseamnă că numai rău am făcut şi rolul nostru este altul, nu de a continua la «U» Cluj. Nimeni nu a ieşit public să spună că s-au făcut şi lucruri bune. Am salvat echipa, au venit şapte entităţi la conducere, o grămadă de sponsori datorită acelor oameni. «U» Cluj are patru terenuri de antrenament, când a avut «U» patru terenuri de antrenament? În plus, ne luptăm cu echipe cu bugete mult mai mari. Rapidul are 2,7 milioane de euro, Petrolul tot pe atât. UTA are 2,4 milioane, Buzăul 1,7 milioane, Turnu-Măgurele 1,5 milioane. Noi avem 1,5-1, 6 milioane de euro, 60% fiind bani de la sponsori. Sunt foarte mulţi bani în Liga a II-a. Nouă ne-a cerut un atacant, de exemplu, 6.500 de euro salariu. Am refuzat şi s-a dus la o contracandidată”, a mai spus reprezentantul Universităţiii Cluj.

Presiunea existentă la “U” Cluj este greu de gestionat inclusiv pentru cei din Consiliul Director. “E o presiune incredibilă, parcă suntem Real Madrid. Cei care tot critică, să vină să muncească la clubul ăsta, să vină să se implice oamenii cu bani. Au venit jucători, nu au fost buni. A venit antrenor, nu e bine. Dacă nimic nu e bine, de ce să mai continuăm? Dacă ne înjură lumea, de ce să mai stăm? Ăsta e spiritul universitar, cu «huo» şi cu injurii? Până când să mai suporţi chestiile astea? Ieşiţi public şi veniţi cu soluţii, haideţi să promovăm un dialog constructiv. E mult prea multă ură şi frustare pe marginea acestui proiect ce s-a dorit universitar. E mai comod să stai după tastatură, acasă, decât să vii să muncesti la Universitatea şapte-opt ore zilnic şi apoi să vină unii să te facă cu ou şi oţet şi poate mulţi dintre ei nu au card de membru sau abonament cumparat”, a răbufnit oficialul clubului „studenţesc”.

Acesta e convins că Universitatea Cluj nu va muri indiferent de ce se va întâmpla, dar că nici bine nu îi va fi, mai ales dacă se va rupe alianţa de la nivelul conducerii.

„Suntem curioşi ce se va întâmpla cu proiectul mai departe. Acum nu prea mai avem nicio dorinţă de a mai continua. Ok, plecăm. Consiliul Local probabil că va găsi o glorie sportivă care să vină să ajute, dar cine e acea glorie sportivă? Să vină altcineva dispus să se murdărească în fotbal. Dacă se retrage una din cele şapte entităţi, e gata, e cruce. Nu înseamnă că U va muri, doar că sunt şanse mari să o luăm iar din Liga a IV-a. Nu e păcat? Nu e mai corect să vină toţi nemultumiţii şi să spună fiecare cum poate ajuta din liga a doua mai departe? Posturile din conducere sunt libere. Haideti şi ocupaţi-le. Ar fi bine ca toţi cei care iubesc cu adevărat echipa să facă scut în jurul ei şi să o apere, nu să o distrugă. E un apel disperat, făcut în ceasul al 12-lea”, a încheiat reprezentatul Consiliului Director al Universităţii Cluj.

Cele şapte entităţi de la conducerea lui “U” sunt reprezentate de Primărie, Universitatea Babeş-Bolyai (UBB), Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF), Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV), Universitatea de Artă şi Design (UAD), Universitatea Tehnică (UT) şi Academia de Muzică „Gheorghe Dima”. “U” Cluj a rămas ieri fără antrenor, după demisia lui Cristi Dulca, iar deocamdată singura şansă pentru fanii “studenţilor” o reprezintă venirea lui Dinu Gheorghe, aflat în negocieri cu oficialii clujeni.

Jsport.ro - Magazinul tau de incaltaminte si imbracaminte

6 COMENTARII

  1. Domnu’ Rus pune P la titlu sa stim ca e publicitate nu fakeinterviu. Am mai auzit si la Irimies ca daca pleaca se inchide asociatia. O minciuna mai mare nu exista. Nu membri consiliului director sunt asociati ci universitatile care i-au trimis. Iar daca unul din asociati pleaca nu inseamna ca se desfinteaza asociatia, raman ceilalti, ca la orice societate.
    “În ciuda bugetului alocat de primărie şi a banilor veniţi de la sponsori, mai mulţi reprezentanţi ai clubului au adus sume importante de acasă.” Sunt tare curios care e menbrul consiliului director care a imprumutat clubul („Zeci de mii de euro s-au adus de acasă şi pe nimeni nu interesează”) Ba pe dl Boc trebuie sa-l intereseze, pentru ca el gireaza asociatia in fata clujenilor si si-a reasumat acest lucru de curand ( mai ales la ce le-au trebuit banii si ce au facur cu ei, nu-i asa donule Costantea?)

  2. Domnule anonim reprezentant al CD al Universităţii, vina pentru situaţia dramatică în care se află echipa “U” este a conducerii care încă din campionatul trecut a acceptat să fie la cheremul unui antrenor fără experienţă, dar cu fumuri, care a aşezat anapoda echipa în teren, norocul a fost că “băttrânii” au ţinut la tăvăleală. Acum, s-a adus o altă conducere româno-moldoveană care a plantat în lotul echipei o cohortă de lusitani nedoriţi prin alte părţi, iar jucătorii universitari au fost îndepărtaţi din diferita motive, nelăsându-le nici măcar şansa de a învăţa portugheza. Aşa stând lucrurile, lotul este subţire ca număr şi valoare, echipa joacă fără nicio logică fotbalistică şi rezultatele nemulţumesc, firesc, suporterii, aceştia împuţinându-se şi devenind pasivi. Vă deranjează că sunteţi huiduiţi, dar aceasta este doar spaima voastră, căci jocurrile fără spectatori tocmaui v-au salvat de aceste intervenţii dure din partea celor care aşteptau fotbal de la o echipă cu pretenţii declarate înainte ca vara să le topească. Adevărul este că “U” nu leagă nimic pe teren, deci vina se află în nucleul echipei, antrenor, conducători, jucători limitaţi sau ieşiţi din formă, undeva s-a greşit şi se cere o remediare urgentă, nu o analiză la recele iernii, aşa cum o doreşte edilul suprem, altfel ne aşteaptă ruşinea de a ne instala temeinic pe locurile retrogradabile. Vina este acolo, la cap, de unde…, asumaţi-v-o şi treceţi la fapte !

  3. Ba nu va e rusine , minciuni de la un capat la altul . V-ati aruncat toti neispravitii pentru ca sint bani de papat si nu va cere nimeni rezultate . De ce dracu l-ati adus pe Bogdan Cantor la echipa dupa ce a fost dat afara de la rugby , el reprezinta clubul ? ce functie are ca il tot vedem la tv plin de importanta , cit primeste salariu ca nu este in stare sa faca nici o schimbare de jucator si ride lumea de noi ce profesionisti sintem ( episodul FC ARGES cind se uita pe foaie si nu intelegea ce se intimpla ) . Sa continuam .. Cine sint cei care conduc clubul ca nu se stie decit de Constantea si Irimies care nu au nici o treaba cu sportul ? Mai este cineva care conduce din punct de vedere sportiv ? Cu Sabau la partea de pricepere manageriala in fotbal ne-am lamurit . Cu cine negociaza antrenorii si cine ii gaseste ? V-ati facut de tot rahatul ca si-a dat demisia doctorul Valean care este om de onoare si nu spune ce se intimpla cu adevarat la club . Ce poveste este asta cu bugetul celorlalte echipe , noi daca avem numai 1,5 milioane euro trebuie sa mincam bataie de toti adversarii , sa papam toti banii si sa spunem ca sintem eroi . Domnii astia doi au fost numiti acolo de entitatile pe care le reprezinta si banuiesc ca sint si platiti . Cine dracu a adus bani de acasa si pentru ce , daca se declara ca nu sint datorii ? Managementul perforrmant de pina acum – inclusiv profesionistul Sabau – nu au fost in stare in cei trei ani sa formeze un nucleu de jucatori pe care sa construim echipa , in liga a II si a III a sint o gramada de jucatori tineri care ar veni sa joace la U si nimeni dintere profesionistii de acolo nu a fost in stare sa aduca pe nimeni la echipa . In iarna la amicalul de pe Clujana ne-au umilit cei de la Cugir si profesionistii din conducerea clubului n-au inteles nimic .Unde sint transferurile anuntate in iarna trecuta Rauta , Motroc ? L-ati crescut pe Hatiegan atitia ani si acum joaca la Iasi bine mersi, vai de spaca voastra … Daca nu va pricepeti lasati pe altii … Spuneti ca nu vine nimeni .. Cum se cauta asemenea oameni ? ati cautat pe cineva , ati scos posturile la concurs , s-au facut interviuri de angajare cum se face la orice societate serioasa , cine decide cine e bun si cine nu etc .
    Cum adica sa vina toti cei care pot sa ajute ?… sa dea bani ca sa-i risipim noi ca noi ne pricepem si apoi sa gasim scuze ca au fost prea putini .

  4. Mai asta….”anonimu” din CA al clubului, hai sa-ti dau un pont, daca zici tu ca nu mai vrea sa vina nimeni la echipa asta. Hai, serioooooos ? Uite, acuma ca tot a venit Falub inapoi (nimic nou sub soare….), faceti un trial, ca pe vremuri. Aia mai batrani, asa ca mine 🙂 isi aduc aminte de trialul organizat de Penita Moldoveanu (imi scapa anul, probabil 1979-80) cand, in urma unui trial la care au fost chemati toti fotbalistii din Ardeal care vroiau sa joace la “U”, au venit Iosif si Aurel Muresan, Vidican, Mos, Bagiu etc, adusi din Divizia B si C de pe la Campia Turzii, Dej, Medias etc. Si au reusit pana la urma sa faca o ECHIPA (impreuna cu “bastinasii” Tim Campeanu, Dobrota, Suciu, Pop Florin). Eu inteleg ca e prea tarziu acum, dar, hai sa fim seriosi, promovarea e compromisa. Hai sa construim o echipa noua. Doar sa cautati, sunt jucatori foarte buni si in Liga a 3-a !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.