JSport.roJSport.ro

IMG_9034Unirea Jucu este cea mai bine clasată echipă clujeană din Liga a III-a la finalul turului. Formaţia pregătită de Gică Barbu a acumulat 28 de puncte în seria a cincea şi va ierna pe locul al treilea în clasament, la două puncte de liderul Avântul Reghin.

Singurul pas greşit făcut de clujeni a fost în etapa a treia, atunci când Industria Galda de Jos, echipa surpriză din acest sezon, a câştigat chiar la Jucu, 2-0. CS Oşorhei, Avântul Reghin, Luceafărul Oradea şi Sănătatea Cluj au fost echipele care au reuşit să ia câte un punct din duelurile cu „alb-negrii”, în rest Gavrilescu şi colegii săi reuşind să câştige opt meciuri, jumătate dintre ele în deplasare.

Un 6-1 la Odorheiu Secuiesc, în etapa a şasea, avea să devină şi scorul campionatului, iar singura problemă a jucanilor urma să fie reprezentată de „banca scurtă” avută la dispoziţie de către Gică Barbu. „Aceşti 11 jucători au jucat peste 90% din meciuri, iar stresul şi oboseala încep să se vadă”, era declaraţia tot mai prezentă, pe finalul turului, a tehnicianului Unirii. Din fericire pentru elevii săi, doar Sănătatea Cluj, în ultima etapă, a reuşit să împiedice Jucul, astfel că Unirea se află în cărţi cu şanse serioase la promovarea în liga secundă.

Cu Primăria drept principal finanţator, jucătorii din fosta „comună Nokia” s-ar putea să primească veşti bune în această iarnă. Potrivit unor surse din interiorul clubului, până la startul returului ar urma să fie transferaţi cinci jucători cu experienţă, ba mai mult, cu doi dintre ei deja existând înţelegeri verbale. “Buget de promovare va fi, mai ales dacă ne menţinem în cărţi la finalul anului şi o să fie chiar şi buget pentru liga a doua, în caz că vom promova”, spunea primarul Dorel Pojar încă de la jumătatea turului.

În aceste condiţii, probabil singurul lucru care ar putea sta în faţa promovării Unirii ar fi chiar programul din retur, Jucul fiind nevoită să joace toate meciurile cu miză pe teren străin. Primul test va veni chiar în etapa a treia din 2016, la Galda de Jos, următoarea deplasare fiind pe terenul actualului lider, Avântul Reghin.

A doua parte a sezonului va debuta în 5 martie, iar campionatul se va termina pe 28 mai, doar prima clasată obţinând promovarea în Liga a II-a.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.