JSport.roJSport.ro

Someşul Dej a învins-o cu 2-1 pe Unirea Iclod, în derby-ul etapei a 21-a din Liga a IV-a.

Gazde în deplasare, pentru că meciul s-a jucat pe terenul de la Iclod, dejenii s-au impus după două goluri marcate în două minute, reuşind să întoarcă scorul înregistrat la pauză.

Într-o primă repriză perfectă făcută de alb-vişinii, cu ocazii importante la poarta dejenilor, Unirea a reuşit să şi înscrie în prima repriză, prin Gârda.

Fără nicio şansă la primul loc în clasament dacă ar fi pierdut şi azi, dejenii au ieşit mult mai motivaţi de la vestiare, iar Trif şi Kocsis au reuşit să înscrie în minutele 61 şi 62. După două minute de black-out, Unirea a revenit în meci, iar în urma unei lovituri de colţ jucătorii lui Georgică Cotuţ au cerut vehement penalty, pentru un posibil henţ.

Odată cu apropierea finalului de meci, Iclodul a împins tot mai tare jocul spre poarta lui Toderean, însă pe contraatac dejenii au tratat lejer câteva faze prin care puteau încheia definitiv meciul. Până la urmă, scorul a rămas 2-1 pentru Someşul, care s-a apropiat la două puncte de Unirea Iclod, formaţie care a căzut pe locul doi după această etapă. Deşi au câştigat, victoria Floreştiului la Gherla, 1-0, i-a făcut pe dejeni să nu sărbătorească mai deloc acest succes.

„Victoria a fost meritată şi cred că trebuia să se termine 5-1 fără niciun fel de problemă. Sunt nemulţumit de rezultat, dar sunt mulţumit de cele trei puncte şi atât. După victoria Floreştiului, nu ştiu dacă aceste trei puncte mai înseamnă ceva. Obiectivul e cam dus pentru noi, pentru că patru puncte nu se pot recupera până la final. Obiectivul rămâne Cupa. Despre arbitraj, eu nu am văzut dacă a fost penalty, dar nu ai de ce să acuzi arbitrul când noi am avut 10-15 ocazii clare de gol. Într-adevăr, arbitrul a dat multe cartonaşe galbene, în ambele părţi”, a declarat finanţatorul dejenilor, Vicenţiu Ştir.

„Am făcut un meci bun, împotriva unei echipe care a anunţat că trage la promovare. Am avut cel puţin trei ocazii mari de gol în prima repriză, putea fi lejer 3 sau 4-0 la pauză, iar a doua s-a mai echilibrat, într-adevăr. Vreau să-i felicit pe băieţi pentru tot ce au făcut până acum şi, cu siguranţă, încă nu am depus armele. Obiectivul e clasarea între primele trei, pentru că nu avem buget de promovare. Dejul nu mai are şanse? Sunt şmecherii ce vorbesc ei… Pe de altă parte, nu poţi, la un meci cu aşa încărcătură, să trimiţi un arbitru care va fi începător tot timpul. Un arbitru slab. Nu poţi să nu dai penalty acolo, iar la un fault din spate să-mi zici că e portocaliu spre roşu. Şi dacă-mi zici aşa, ce dai, galben? Nu poţi să vii să-ţi baţi joc în halul ăsta? Eu i-am felicitat pe jucători, din punctul meu de vedere ei sunt câştigătorii”, a spus, de cealaltă parte, antrenorul Iclodului, Gică Cotuţ.

În paralel, la o distanţă de 10 kilometri, CS Floreşti a redevenit lider după victoria cu Olimpia Gherla. A fost 1-0 pentru floreşteni, care au înscris prin Frătean, într-o primă repriză în care şi-au mai creat şi alte ocazii. În partea secundă, gherlenii au trecut pe lângă o şansă imensă de gol pe final, atunci când Tiut, şi apoi Părăvan de pe linia porţii, au respins la şutul lui Fodor. După acea fază, Dascăl a fost eliminat de la Olimpia, iar meciul s-a încheiat cu trei puncte extrem de importante pentru floreşteni.

Echipa lui Călin Budişan are 51 de puncte, Iclodul e pe doi cu 49 de puncte, iar Someşul Dej rămâne pe trei, cu 47 de puncte.

Someşul Dej

Toderean
Pop Fl.
Podină
Boerean
Rebus
Budăcan
Ferhaoui
Trif
Paul B.
Brumă
Petrean

Au mai intrat: Toma, Retegan, Călin Cr.. Antrenor: Mircea Bolba

Unirea Iclod

Szekely
Rusu
Cosoruş
Sîmboan P.
Morar
Gârda
Pop P
Cupşa
Danciu
Porumb
Dîrjan V.

Au mai intrat: Itu Cr., Coroian. Antrenor: Georgică Cotuţ

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.